اهم مباحث جذاب نشست علنی شماره ۲۵۸ پارلمان شهری تبریز به روایت "عصرآزادی"
پاسداشت تبریز از تاریخ آذربایجان
عصرآزادی/ شهرام صادق زاده
دویست و پنجاه و هشتمین جلسه علنی شورای ششم شهر تبریز که این ایام در بازه زمانی نیمه دوم فعالیت سال آخر خود به سر می برند روز ۱۹ اسفند ماه ۱۴۰۳ به ریاست غلامرضا احمدی، اعضای شورا، مدیران شهری و البته بدون شهردار تبریز در عمارت تاریخی ساعت برگزار شد.
چند صباحی بود که موضوع بازگشت استاد محمدعلی جدید الاسلام و استقرار موزه او در تبریز، مورد مذاکره شهرداری با این پیشکسوت هنر عکاسی بود و جدیدالاسلام اخیراً از اماکنی که در اختیار شهرداری است بازدید کرده و مقرر شده تا آثار او در طبقه دوم موزه آب و آتش مستقر گردند.
موزه آتش نشانی تبریز که عنوان بدترکیب و بدسلیقه “آب و آتش” بر آن نهاده شده و هیچ عنصر فرهنگ تُرکی در نامگذاری آن دیده نمی شود در فضای دو هزار مترمربع و در جهار طبقه با اعتبار ۴ میلیارد تومان احداث می شود که بعد از تکمیل آن، گویا قرار است ابزار آلات قدیمی آتش نشانی مورد استفاده در یک قرن گذشته به همراه تصاویر آتش سوزی ها و ماموریتهای اطفائیه چی های بلدیه آن زمان تبریز به نمایش درآید و تاریخ معاصر آذربایجان مقابل چشمان گردشگران قرار گیرد.
آنطور که شهردار منطقه ۸ و برخی از اعضای شورای شهر تبریز نیز بر آن تاکید دارند وجود برج تاریخی “یانقین” به همراه پارک مجاور این موزه در حال احداث، باعث تبدیل این مکان به یکی از اماکن گردشگری تبریز خواهد شد به شرطی که دقت عمل فدای سرعت عمل نشود و یک طرح جذاب به مسافران تقدیم گردد و همانند برخی از پروژه ها بعداً با زیر سوال رفتن برنامه ریزی ها، نیاز به تکمیل نواقص نباشد…
موافقت اول
اعضای شورای ششم شهر تبریز با واگذاری بخشی از موزه “آب و آتش” شهرداری تبریز برای ایجاد نمایشگاه و موزه عکسهای استاد محمدعلی جدیدالاسلام موافقت کردند.
یکی از اعضای شورای شهر تبریز در خصوص لایحه شهرداری تبریز مبنیبر تجویز واگذاری حق انتفاع بخشی از موزه آب و آتش شهرداری تبریز برای ایجاد نمایشگاه و موزه عکسهای استاد محمدعلی جدیدالاسلام با عقد تفاهمنامه فی ما بین گفت: موزهها از مقاصد مهم گردشگری هستند و مجموعه دارانی در تبریز داریم که ضرورت دارد بیش از پیش به این موضوع توجه کنیم.
سیدکاظم زعفرانچیلر اظهار کرد: طبقه زیرزمین عمارت تاریخی ساعت تبریز که هم اکنون در حال مرمت و بازسازی است در ایام عید نوروز در اختیار گردشگران قرار خواهد گرفت کمااینکه با این اقدام شهرداری، موزه آب و آتش به موزههای شهر تبریز اضافه خواهد شد.
روحالله رشیدی، دیگر عضو شورای شهر تبریز نیز گفت: این اقدام از کارهای خوب شهرداری تبریز است و نیاز بود ظرفیتهای موزه آب و آتش که در حوزه شهرداری منطقه ۸ است، برای شورا توضیح داده شود.
موافقت دوم
در بخش دیگری از نشست شماره ۲۵۸ پارلمان شهری تبریز، اعضای شورای ششم با تجویز اقاله قرارداد واگذاری موزه فرش و دیگر لوایح ارسالی شهرداری نیز موافقت کردند.
عضو شورای شهر با بیان اینکه شهرداری به تقاضای خود و در جهت حل و فصل این مسئله یک تفاهم نامه عقد کرده تا این پروژه شهری تعیین تکلیف شود گفت: این موضوع در کمیسیون مفصل مورد بحث و بررسی قرار گرفته که، از لحاظ مالی و ریالی نیز اقاله این قرارداد به نفع شهرداری است.
علیرضا نوای باغبان افزود: شهرداری با شرکتی بنام اینتراکش عقد قرارداد کرده است که این شرکت خوش سابقه نبوده و پروژههای موفق آنچنانی ندارد، لذا در ظاهر حرف ما این بود تا بانک شهر این زمین را به ما دهد، شهرداری نیز در بجا آوردن تعهدات خود برخی مشکلاتی داشته حرف ما در کمیسیون این شد که این اقاله با شهرداری انجام گرفته و موضوع را بررسی کنیم، بنابراین شهرداری قبلاً نامهای نوشته و باید این مسیر را طی کند.
روح الله دهقان نژاد نیز با اشاره به اینکه تنها مطلبی که وجود دارد مبالغ در لایحه مشخص نشده است افزود: اصلاح این مبالغ در نظر گرفته شود، پیشنهاد ما رعایت قانون و مقررات است.
احد صادقی نیز بیان کرد: ظاهر قضیه اینگونه نشان میدهد که به طرف تعیین تکلیف کردن قضیه حرکت کنیم اما به گونهای نباشد که از چاله درآمده به چاه بیفتیم زیرا در عمل به تعهدات ضروری باقی ماندهایم.
وی افزود: آیا شرکتی که وجود دارد بعد از اتمام این قراراد بستری برای تعیین تکلیف نهایی دارد یا خیر، اگر ادامه دار نباشد رد بانک شهر فشاری بر روی شهرداری است.
علی راستی نیز با اشاره به اینکه در برخی از نقاط شهر چند پروژه بزرگ ناتمام وجود دارد که در ظاهر شهر تاثیر گذاشته است بیان کرد: از جمله این پروژهها پروژه هشت بهشت و آیسان است که همانا تکمیل این پروژهها از جمله ضروریات است.
موافقت آخر
رئیس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شهری شورای ششم شهر تبریز بر ضرورت توجه شهرداری تبریز به مسیرهای تابعه مسیرگشایی ۴۲ متری شهید آلهاشم تأکيد کرد و گفت: اگر مشکلات مطرح پیرامون این پروژه، رفع نشود، مسیرگشایی ۴۲ متری شهید آل هاشم مشکلات عدیدهای به یادگار خواهد گذاشت.
روح الله رشیدی افزود: در دسترسیهای این منطقه مشکلاتی وجود دارد که به پایان پروژه احاله شده است لذا رفع انسداد مسیرهای تابعه که به مسیر اصلی ختم میشود، ضرورت دارد.
وی اضافه کرد: پس از باز شدن مسیر اصلی این پروژه، به جزئیات توجه نخواهد شد و اگر مشکلات پروژه و دسترسی های فرعی حل نشود خاطره تلخی به جای خواهد ماند و رفع چنین مشکلاتی باید اکنون به شهرداری تکلیف شود.
رشیدی با اشاره به اینکه در جلسات بودجه برای رفع انسداد مسیر تأکید کردم و تذکر دادم یادآور شد: اما متاسفانه شهرداری قبول نکرد که ردیف اختصاصی برای این موضوع قائل گردد.
وی با تاکید بر ضرورت نصب تابلوی مشخصات پروژههای عمرانی متذکر شد: وقتی پروژه در حال فعالیت است متولی پروژه موظف است تابلوی مشخصات پروژه را برای آگاهی اذهان عمومی نصب نماید چراکه از حقوق عمومی مردم بوده و جامعه حق دارد از کم و کیف ماجرا مطلع گردد.
شایان ذکر است در نشست علنی این هفته شورای شهر، لوایح شهرداری تبریز شامل تجویز مشارکت در ایجاد زیرساختهای عمرانی موردنیاز موسسه خیریه حمایت از مستمندان تبریز به میزان ۳۰ درصد عوارض پروانه ساختمانی، تجویز مساعدت مالی و اهدا به شرکت تعاونی مسکن کارکنان یاس گستر بابت عوارض و جرائم ناشی از تخلفات ساختمانی پروژه ۲۴ واحدی مسکونی در شهرک ولیعصر (عج) و تجويز مساعدت مالی و اهدا به اداره کل بازرسی استان آذربایجان شرقی برای عوارض پروانه ساختمانی به صورت دو فوریتی مورد موافقت شورانشینان تبریز قرار گرفت.