اختتامیه چهارمین دوره بزرگداشت حکیم نظامی

عصرآزادی آنلاین/ سرویس فرهنگی:
اختتامیه چهارمین دوره بزرگداشت حکیم نظامی با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت، سفرا و رایزنان فرهنگی ۱۰ کشور خارجی و جمعی از استادان و پژوهشگران زبان و ادب فارسی و حکمت و عرفان اسلامی برگزار شد.

در این مراسم پیام مسعود پزشکیان رئیس جمهور نیز به وسیله وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرائت شد.

عصرآزادی آنلاین – علیرضا نیاکان؛ در ادامه این مراسم سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: شعر در تاریخ ایران و زبان فارسی عمر کهن دارد و هر شاعر بزرگی بر این گنج و گنجینه افزوده است.
وی افزود: حکیم نظامی یکی از ستارگان درخشان این کهکشان است که از زاویه‌های مختلفی می‌شود به آن نگاه کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: حکیم نظامی شاعری است که در سراسر ایران زمین و کشور‌هایی که به زبان «فارسی» و «پارسی» سخن می‌گویند، رد و نشانش به سترگی و مانایی باقی مانده است.
سید عباس صالحی افزود: این شاعر بزرگ توانست با زبان شعر و هنر و داستان‌سرایی منظومه‌هایش، گامی به‌غایت ماندگار در غنای ادبیات فارسی و تثبیت هویت ایرانی بردارد.
وی با اشاره به اینکه حکیم نظامی همواره به ایران تعلق خاطر داشته گفت: تمامی اشعار حکیم نظامی نگاه و عشق او را به ایران را نشان می‌دهد و همواره روایت‌های او طرح و نقشی از ایران، فرهنگ و تمدنش دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: باید حکیم نظامی را شاعری بدانیم که در تمامی سرزمین ایران و میان فارسی زبانان جهان، جای خود را باز کرده و این مهم را به نام ایران با ادبیات فارسی و زبان شعر ماندگار کرده است.

محمود شالویی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی نیز در این سخنرانی خود در این مراسم گفت: حکیم نظامی، با سروده‌های عاشقانه و بزمی خود، همواره تقوا، فضیلت و دیانت را مدنظر داشته و عشق عفیفانه را در حکایت‌های خود بیان کرده است.
وی افزود: نظامی، فردوسی، عطار و حافظ، هر یک در مسیر تعالی فرهنگ و ادب فارسی گام برداشته و مکمل یکدیگر بوده‌اند.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی گفت: چندین عنوان کتاب از جمله، دو جلد کتاب «نظام سخن» که شامل مقالاتی وزین درباره حکیم نظامی است، منتشر شده است که می‌توان به عنوان یکی از دستاورد‌های علمی و تحقیقی ماندگار ستاد ملی بزرگداشت با همکاری استادان و پژوهشگران برجسته کشور یاد کرد.
محمود شالویی با اشاره به اهمیت معرفی شخصیت‌هایی مثل حکیم نظامی دیگر مفاخر کشور به جوانان و نسل‌های آینده افزود: برای آشنایی هرچه بیشتر و بهتر نسل جدید و جوان، نیازمند این است که دستگاه‌هایی مثل وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم و تحقیقات در کنار دیگر دستگاه‌های فرهنگی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن آثار و مفاخر فرهنگی بتوانند با انتشار آثار در کتاب‌های درسی به خصوص برای نوجوانان، این حکیمان و فرزانگان را معرفی بکنند.

 

به گفته رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، چهارمین دوره بزرگداشت حکیم نظامی از ۱۴ تا ۲۱ اسفند ماه در ۲۷ استان و یکصد شهر در کشور و نیز در چندین کشور اروپایی و آسیایی با همکاری رایزن‌های فرهنگی برگزار شد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.