اهمیت توجه به تقویت اقتصاد خانواده محور کشور به بهانه روز ملی مشاغل خانگی از نگاه "عصرآزادی"
شبکه فروش؛ مشکل بزرگ مشاغل کوچک
عصرآزادی آنلاین/ شهرام صادق زاده
مشاغل خانگی و تولیدات خانواده محور همان گنجهایی هستند که در فضای خانههای آذربایجان شرقی نهفتهاند و نه تنها در تامین نیازهای بلکه به طور معجزهآسا بر رشد اجتماعی و اقتصادی جامعه اثر میگذارند.
نامگذاری ۲۲ اردیبهشت به عنوان روز “مشاغل خانگی و تولید خانواده محور” فرصت مناسبی است تا ارزش این تلاشهای پنهانی را درک کنیم چراکه این روز نه تنها برای حمایت از کارآفرینان خانگی است بلکه فرصتی برای تجلیل از زنان، خانوادهها و تمام افرادی است که با دست خودشان، جهان کوچکی از موفقیت را ساختهاند لذا این روز به مسئولان یادآوری میکند که هر کار کوچکی که در دل خانهها انجام میشود، میتواند دنیای بزرگی بسازد و باید از آنها حمایت گردد.
یکی از راههای کلیدی در رشد و پایداری مشاغل خانگی، تقویت شبکه توزیع و فروش محصولات است که باید زیرساختهایی فراهم گردد تا دسترسی به بازارهای فروش آسانتر شده و تولیدکنندگان خانگی بتوانند محصولات خود را به بازارهای بزرگتر معرفی نمایند.
به اعتقاد کارشناسان اقتصادی، حل مشکلات زنان کارآفرین استان از طریق راس سه گانه هرم شامل حاکمیت، بخش خصوصی و زنان کارآفرین و نوکار با یک حلقه مناسب می تواند مرتفع گردد به شرطی که عزت مندی و رضایت مندی آنها در عرصه های اجتماعی مدنظر قرار گیرد زیرا تسهیل گری بسترهای این حوزه، به تلاش مضاعفی نیاز دارد که زنان کارآفرین آذربایجان منتظر هموارسازی مسیر آن هستند و سالهاست که وعده بهبود شرایط به آنها داده شده است…
کارگاه اول
مشاغل خانگی یکی از اساسیترین راهکارهای ایجاد اشتغال پایدار در روستاهاست که علاوه بر افزایش درآمد خانوارها، نقش مهمی در جلوگیری از مهاجرت به شهرها و حفظ ساختار اجتماعی مناطق روستایی دارد.
در صورت اعمال حمایت های لازم، توسعه مشاغل خانگی در بخشهای صنایعدستی، تولیدات دامی، کشاورزی و فرآوری محصولات روستایی میتواند تحول بزرگی در اقتصاد روستاها ایجاد کند.
یکی از چالشهای اصلی این کسبوکارها، تأمین مواد اولیه، بازاریابی و توسعه شبکه توزیع است که برای رفع آنها، ارائه آموزشهای تخصصی، حمایتهای تسهیلاتی و ایجاد زیرساختهای مناسب، در دستور کار نهادهای حمایتی قرار دارد.
نقش جهادکشاورزی در حمایت از کسبوکارهای کوچک بسیار تاثیرگذهر است زیرا با ارائه مشاورههای فنی، برنامه ریزی برای توسعه مهارتهای جدید و پیگیری مشکلات فعالان این حوزه، تلاش میشود تا موانع موجود برطرف شده و زمینه اشتغال پایدار فراهم گردد.
آموزشهای مهارتی برای روستاییان یکی دیگر از ابزارهای مؤثر در افزایش بهرهوری و کیفیت تولیدات است به طوری که با بهرهگیری از ظرفیتهای موجود، راهکارهای مناسب و بهروز برای ارتقای مهارتهای فنی روستاییان ارائه شده و آنها را در زمینههای مختلف تولید و فرآوری محصولات خانگی توانمند سازد.
در حقیقت، یکی از اصلیترین نیازهای مشاغل خانگی تأمین منابع مالی است که جهاد کشاورزی در همکاری با سایر نهادهای دولتی و خصوصی، تسهیلات کم بهره و حمایتهای مالی را در اختیار متقاضیان قرار میدهد تا آنها بتوانند برای توسعه و تجهیز واحدهای تولیدی خود گام بردارند.
کارگاه دوم