اهم مباحث جذاب نشست علنی شماره ۲۶۹ پارلمان شهری تبریز به روایت "عصرآزادی"
انتقاد از تغییر کاربری اماکن تاریخی تبریز
عصرآزادی آنلاین/ شهرام صادق زاده
دویست و شصت و نُهمین جلسه علنی شورای ششم شهر تبریز که فعالیت آن تا خرداد ماه سال آینده تداوم خواهد داشت روز ۱۸ خرداد ماه ۱۴۰۴ به ریاست غلامرضا احمدی، اعضای شورا، مدیران شهری و یعقوب هوشیار – شهردار تبریز – و البته با غیبت معنیدار یاسین بجانی برای پنجمین هفته متوالی در عمارت تاریخی ساعت برگزار شد.
طبق اعلام هیات رئیسه شورای ششم، بررسی لایحه شهرداری تبریز مبنی بر متمم و اصلاحیه بودجه سال ۱۴۰۳ مرکز، مناطق، سازمانها و شرکت های وابسته به همراه تذکرات اعضا، دستورجلسات این هفته را تشکیل میداد در حالی که به شفافسازی یک عضو شورا که خبری از او نیست صحبتی نشد!
نکته جالب توجه نشست این هفته، پایانِ حواشی مربوط به غیبت علی نوای باغبان و سیدکاظم زعفرانچیلر در هفته گذشته بود که در نشست علنی این هفته حضور یافتند اما غیبت متوالی یاسین بجانی که با شائبههای زیادی همراه است هنوز هم بدون شفافسازی از طرف هیئت رئیسه در جریان است!
نکته جذاب دیگر نشست علنی این هفته شورا، مطلع کردن فرماندار تبریز از وضعیت حضور و غیاب اعضای شورا توسط رئیس شورا بود تا داود گرشاسبی تصمیمات لازم را جهت غیبتهای متوالی یاسین بجانی اتخاذ نماید زیرا از قرار معلوم، هفته گذشته فرمانداری شهرستان تبریز طی نامهای خواستار دریافت آمار حضور و غیاب اعضای شورا شده و غلامرضا احمدی در قامت ریاست پارلمان شهری، در پاسخ به این درخواست، گزارشی شامل اطلاعات مربوط به ۱۳ عضو را تهیه و به فرمانداری ارسال نموده است که تا لحظه تنظیم این گزارش، از تصمیمِ کبری آقای فرماندار خبری نیست…
◾️تذکر برای غیبتهای اعضا
رئیس شورای ششم شهر تبریز اخیراً از ارسال گزارش آمار حضور و غیاب برخی از اعضا به فرمانداری و البته به خواست این ارگان دولتی خبر داده و گفته است که گزارش مربوط به غیبتهای بجانی نیز به فرمانداری ارسال شده و تصمیم گیری در این خصوص به عهده فرمانداری است؛ فرماندار تبریز هم خبر داده که به زودی در این باره اطلاع رسانی خواهد کرد.
مطابق آییننامه شوراها، اگر عضوی از شورا ۶ جلسه متوالی یا ۱۲ جلسه بهصورت متناوب، بدون عذر موجه غیبت داشته باشد احتمال سلب عضویت فرد خاطی و منع حضورش در جلسات رسمی و کمیسیونها وجود دارد و با این اوصاف، یاسین بجانی دقیقاً در لبه مرز سلب عضویت قرار دارد.
در صورت اتخاذ و تحقق این تصمیم قانونی، او چهارمین عضو شوراست که پس از استعفای شهرام دبیری، فریدون بابایی و پرویز هادی از قطار شورای پرحاشیه ششم پیاده خواهد شد.
تاکنون علیالبدلهای اول تا سوم یعنی اسماعیل چمنی، علی راستی و داود امیرحقیان بر کُرسی سال آخر شورا جلوس کردهاند و علیالبدل چهارم – علی آجودان زاده – که سابقه عضویت در شورای پنجم را در کارنامه خود دارد جناح اقلیت شورا را سنگینتر خواهد کرد مگر اینکه او هم عطای شورا را به لقایش ببخشد که آنگاه، محمدحسین جعفری عضو علیالبدل پنجم به جای وی راهی عمارت ساعت خواهد شد و همان ترکیب سیاسی تقویت خواهد کرد.
◾️تذکر برای مدیریت کاربری
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای ششم شهر تبریز در تایم تذکر خود با انتقاد از تغییر کاربری اماکن تاریخی تبریز همچون مقبره الشعرا و شاهگولی، خواستار توقف این اقدامات و حفظ اصالت مکانهای تاریخی شد و گفت: مقبرهالشعرا که یکی از گورستانهای تاریخی و مهم تبریز است، به جای رسیدگی مناسب، به فضایی با کاربری ورزشی تبدیل شده است در حالی که این محل نباید کاربریای غیر از آنچه در تاریخ خود دارد، داشته باشد.
“روحالله رشیدی” افزود: در مورد مجموعه تفریحی و تاریخی شاهگولی نیز بخشهایی از این مکان در حال جداسازی برای ایجاد فضاهای ورزشی است در حالی که اینگونه اقدامات اصالت تاریخی این مکان ارزشمند را تهدید میکند.
وی با اشاره به پروژه پلهای سگمنتال تاکید کرد: قرار بود اسناد مربوط به توجیه فنی و اقتصادی این پلها به همراه پروتکلهای نگهداریشان در اختیار شورا قرار گیرد اما تاکنون این اطلاعات ارائه نشده است لذا تصمیمگیری بدون آگاهی از جنبههای فنی این پروژهها جای نگرانی دارد!
رشیدی سپس به تغییرات مدیریتی در شهرداری مناطق اشاره کرد و یادآور شد: متأسفانه تغییرات در مدیریت مناطق شهری به قدری سریع و مکرر انجام میشود که حتی فرصت شناخت مدیران را پیدا نمیکنیم که باعث افزایش فضا برای دلالی و تصمیمگیریهای غیرشفاف میشود به طوری که در یک منطقه، معاون شهرسازی برای ۵ بار تغییر کرده است که با این روال، ثبات در سیاستگذاری و نظارت شهری به وجود نمیآید.
◾️تذکر برای حل مسائل کارگری
عضو ادوار شورای شهر تبریز که همواره تذکرات جالب توجهی را بر زبان میراند با هشدار جدی نسبت به اهمیت نقش کارگران در اداره شهر گفت: اگر کارگران لحظهای کار نکنند شهر بهم میریزد، لذا نباید به وضعیت کارگران شهرداری بیتوجهی باشیم و برای همین، خواستار قرار گرفتن این موضوع در دستور کار شورا هستم.
“محمدحسن اسوتچی” با تأکید بر جایگاه کارگری شهرداری، از رفتارهای نامناسب با کارگران انتقاد کرد و افزود: وضعیت نامناسب کارگران پس از گذشت ۴۶ سال اصلاً قابل قبول نیست، واگذاری به بخش خصوصی عامل اصلی مشکلات امروز است که روند آن از دهه ۷۰ شمسی آغاز شده و در دورههای مختلف شوراها ادامه یافته است.
وی با ذکر نمونهای از شهر ازمیر ترکیه که به دلیل تأخیر در نظافت معابر توسط کارگران تنظیف دچار مشکل شده بود اهمیت کار کارگران را یادآور شد و ابراز امیدواری کرد که این موضوعات در دستور کار قرار گرفته و به مشکلات کارگران رسیدگی شود.
◾️تذکر برای مشکلات شهری
عضو روحانی شورای ششم شهر تبریز هم که به تازگی در جرگه خبرسازان شورا پیوسته است در تایم تذکر قانونی خود با اشاره به اینکه هواداران تیم فوتبال تراکتور گلایهمند هستند که باشگاه، تصمیمگیری درباره چمن را نمیتواند اتخاذ کند گفت: از سوی دیگر، کارمندانی که وسیله شخصی ندارند و صبح زود باید به محل کار بروند برای آنها سرویس در نظر گرفته شود تا بتوانند با حمل و نقل عمومی رفت و آمد کنند.
حجتالاسلام رسول برگی، گریزی هم به جریان مشکل فعالیت هنرمندان در تئاتر شهر تبریز زد و افزود: هنرمندان درباره وضعیت تئاتر شهر گلایه دارند؛ گویا قبل از مدیرکل فعلی، با بخش خصوصی قرارداد بسته شده و فعالان جوان تئاتر برای تمرینهایشان مشکل دارند.
شایان ذکر است در نشست علنی این هفته شورای شهر تبریز، لایحه شهرداری در خصوص متمم و اصلاحیه بودجه سال ۱۴۰۳ شامل بودجه مرکز، مناطق، سازمانها و شرکتهای وابسته مورد بررسی قرار گرفت و اعضای شورا و شهردار تبریز با تأکید بر انضباط مالی، تکمیل پروژههای عمرانی و توجه به نیازهای شهروندان، به تحلیل چالشها و عملکرد بودجهای سال جاری پرداختند اما از آنجایی که تغییرات ردیفهای بودجهای یکی از موضوعات بحثبرانگیز است اعضای شورا به انتقاد از این موضوع پرداخته و اجرای مصوبات پیش از تأیید در صحن را تعجبآور خواندند!