سخن روز / “و روزه برای من است و من پاداش آن را می دهم”

عصرآزادی آنلاین / محمّد فرج‌پور باسمنجی

●●●●●●●●●●●●●●●●

سلام علیکم، ماه مبارک، رمضان‌الکریم هم از راه رسید. و هلال پُرفضیلت‌ترین ماه خدا رویت شد. با تبریک این ماه شریف که نزول کتاب گران‌سنگ قرآن نیز در آن اتّفاق افتاده، تقارن آن در عید فطر مهم‌ترین عید مؤمنان با نوروز و بهار سال آتی را به فال نیک می‌گیریم. با تبریک حلول رمضان و نگاهی به این همه معضلات عدیده‌ی پیش‌روی امروزه بشریّت به‌ویژه در بین مسلمانان و ایرانیان – این مصائب، ما را بیش از پیش به تسلیم محض در برابر ایزد منّان و دعا و استعانت از او برای خلاصی از این مشکلات فرا می‌خواند.

روزه، عامل برخوردارى از آمرزش و پاداش بزرگ الهى است و فریضه‌ای بزرگ برای ما.

*… والصَّمين والصَّمت… أعدّ اللّه لهم مّغفرة و أجرا عظيما.*

آیات شریفه‌ی دیگر از جمله سوره‌ی مبارکه‌ی توبه آیه‌ی ۱۱۲:

*التَّائِبُونَ الْعَابِدُونَ الْحَامِدُونَ السَّائِحُونَ الرَّ‌اکِعُونَ السَّاجِدُونَ الْآمِرُ‌ون بِالْمَعْرُ‌وفِ وَالنَّاهُونَ عَنِ الْمُنکَرِ‌ وَالْحَافِظُونَ لِحُدُودِ اللَّـهِ ۗ وَبَشِّرِ‌ الْمُؤْمِنِینَ.*

[آن مؤمنان] همان توبه‏کنندگان، پرستندگان، سپاسگزاران، روزه‏داران، رکوع‏کنندگان، سجده‏کنندگان و وادارندگان به کارهاى پسندیده، بازدارندگان از کارهاى ناپسند و پاسداران مقرّرات خدایند و مؤمنان را بشارت ده.

انشالله طبق فرمایشات خداوند متعال در قرآن عظیم، خود و شما را به انجام مصادیق و عمل صالح، برای رستگاری در دنیا و آخرت توصیه می‌کنم.

اعمال صالح و واجب عبارتند از: سجده بر خدا و اقامه‌ی نماز(بقره ۲۷۷)، پرداخت زکات(بقره۲۷۷)، تلاش بر اساس توان(اعراف ۴۲)، تواضع و فروتنی(هود ۲۳)، ذکر کثیر(شعرا ۲۲۷)، ایستادگی در برابر ظلم(شعرا ۲۲۷)، عدم ترس از ظلم و زبونی(طه ۱۰۴)، توبه(ص ۲۴)، رکوع(ص ۲۴)، قضاوت عادلانه(ص ۲۴)، توصیه به حق(عصر ۳)، توصیه به صبر(عصر ۳)، انجام فریضه‌ی حج(حج ۲۷)، اعطای قرض‌الحسنه و صدقه و احسان(۱۸ حدید)، ضرورت ازدواج( ۳۲ نور) و… و هم‌چنین مرابطه‌ی عقل با هوای نفس، مشارطه یعنی یادآوری میثاق فطری توحید، مراقبه یعنی نظارت دائمی عقل بر نفس، محاسبه یعنی حسابرسی عقل بر نفس و معاتبه یعنی مواخذه‌ی نفس برگرفته از آیات ۱۷۲ اعراف و ۲۷ بقره را مدّنظر قرار دهیم و انشاءالله به تهیّه و تدوین سود و زیان اعمال خود بپردازیم و با استعانت از خداوند متعال و با انجام فرایض الهی تحوّلی احسن در احوال‌مان در سال آتی داشته باشیم.

با این وصف استخاره‌ای به کتاب انسان‌ساز قرآن در نزدیکی سال جدید می‌زنیم و از بزرگ پروردگار، عاجزانه می‌طلبیم که گرفتاری‌های موجود را هرچه زودتر از جامعه‌ی بشری مرتفع فرماید. با این‌حال مصداق وحی الهی را در دو آیه‌ی ذیل مدّنظر قرار دهیم.

خداوند متعال در باره‌ی گرفتار شدن انسان‌ها به عذاب و بلا و برطرف کردن این گرفتاری‌ها در آیات ۷۶،۷۵ سوره‌ی مؤمنین می‌فرماید:

— و اگر به آن‌ها رحم کنیم و گرفتاری‌ها و مشکلاتشان را برطرف سازیم (نه تنها بیدار نمی‌شوند) بلکه در طغیانشان اصرار می‌ورزند و (در این وادی) سرگردان می‌مانند.(۷۵)

— ما آن‌ها را به عذاب و بلا گرفتار ساختیم (تا بیدار شوند) امّا آن‌ها نه در برابر پروردگارشان تواضع کردند و نه به درگاهش تضرّع می‌کنند.(۷۶)

کوچکترین بنده‌ی خدا

ارسال یک پاسخ