ادای احترام وزارت خارجه‌ی کشور‌‌مان‌‌ به مقاومت قهرمان باسمنجی و دو هم‌رزمش در مقابل ارتش متجاوز شوروی

عصرآزادی آنلاین/ محمّد فرج‌پور باسمنجی

هم‌زمان با ۸۵ اُمین سال مقاوت ۳ مرزبان ایران در مقابل ارتش مجهز وقت شوروی در جلفا پوستر یادبودی از سوی سفارت ایران در باکو منتشر شد و در وبگاه وزارت خارجه قرار گرفت.
● عبدالله شهریاری جنگجوی باسمنجی مقابل یک لشکر روس ایستاده است.
● در سوم شهریور ۱۳۲۰ لشکر ۴۷ شوروی سابق حمله‌ی گسترده‌ای را از جلفا به آذربایجان ایران آغاز کردند.
● از مقر نخست‌وزیری تهران به مرزبانان ایرانی دستور رسید که هیچ مقاومتی در مقابل روس صورت نگیرد.
● مرزبانان شجاع عبدالله شهریاری، مصیّب ملک محمّدی و سیّد محمّد راثی هاشمی هم‌قسم می‌شوند علی‌رغم دستور کشوری برای هرگونه مقاومت در جلو دشمن متجاوز بایستند.
● لشکر ۴۷ شوروی از پل آهنی جلفا با ورود نفربرهای زرهی سنگین وارد کشور می‌شود.
● قهرمان ملّی وطن عبدالله شهریاری باسمنجی فرمان توقف می‌دهد ولی اوّلین “نفر بر” از پل آهنی قصد ورود ایران را دارد.
● عبدالله شهریاری نفربر روس را به گلوله می‌بندد و طبق اسناد موجود منتشره فرماندهی ارتش روس، اوّلین سرباز روسیّه با شلیک مستقیم عبدالله شهریاری کشته می‌شود.
● ساعت‌ها در انتهای پل ورودی خاک ایران این ۳ دلاور وطن‌دوست و با شرف لشکر روسیّه را متوقف می‌کنند.
● بالأخره پیاده‌نظام روس از داخل رودخانه و روی پل این ۳ مرزبان شجاع را به رگبار می‌بندند و سرانجام این‌ها به شهادت می‌رسند.
● فرماندهی ارتش روسیّه در قفقاز به احترام وطن‌دوستی این ۳ مرزبان دلیر درجه‌هایش را می‌کَند و دستور می‌دهد جنازه‌ی این ۳ مرزبان با تشریفات اسلامی در نقطه‌ی صفر مرزی به خاک سپرده شوند.
● تنها روس کشته شده در این تجاوز سراسری به هنگام ورود به کشورمان از سوی شهید عبدالله شهریاری باسمنجی صورت گرفته است.
● به پاس این رشادت‌ها به‌زودی بازخوانی این رخداد تاریخی و نحوه‌ی بزرگداشت سردار شهید عبدالله شهریاری باسمنجی در کار گروه فرهنگی خانه‌ی توسعه‌ی آذربایجان بررسی می‌شود.
● افسوس که نام هیچ خیابان و میدانی و هیچ نشانی از این قهرمان ملّی باسمنجی در زادگاه خود باسمنج و تبریز دیده نمی‌شود.
● شکافتن قلب سرباز متجاوز روس از سوی شهید عبدالله شهریاری در تاریخ ارتش‌های جهان ثبت شده است.
■ محمّد فرج‌پور باسمنجی

ارسال یک پاسخ