سرپرست مدیریت امور باغبانی جهاد کشاورزی استان خبر داد؛

رتبه اول آذربایجان شرقی در تولید زردآلوی کشور

عصرآزادی آنلاین/ سرویس شهرستانها: سرپرست مدیریت امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از تولید ۵۰ هزار تن زردآلو در این استان خبر داد و گفت: کل سطح زیر کشت زردآلو در آذربایجان شرقی ۱۲ هزار و ۵۹ هکتار بوده که شامل ۱۱ هزار و ۵۶۶ هکتار سطح بارور و ۴۹۳ هکتار سطح غیربارور است.
“مسعود جعفرنژاد” با اشاره به اینکه متوسط عملکرد زردآلو با لحاظ خسارت ۴،۳۲ تن در هکتار برآورد می شود افزود: خسارت ۲۵ درصدی وارده به باغات استان از جمله تلقیح نکردن، سرمازدگی، تگرگ و غیره این عملکرد را رقم زده و عملکرد باغات شاخص استان ۱۰ تا ۱۲ تن در هکتار است.
وی ادامه داد: محصول زردآلو از لحاظ تغذیه‌ای بسیار مفید و از نظر اقتصادی بسیار ارزشمند است که از این رو در این استان به دلیل مرغوبیت و کیفیت بالا، به عنوان یک محصول مهم و صادراتی محسوب می‌شود.
جعفرنژاد با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی دارای رتبه اول از نظر میزان تولید این محصول است اضافه کرد: تولید این محصول در اغلب شهرستان های استان انجام می‌گیرد که شهرستان های مرند با مساحت ۴ هزار هکتار و تولید ۳۴ درصد محصول کل استان رتبه اول، جلفا با مساحت ۳ هزار هکتار و تولید ۲۸ درصد محصول کل استان رتبه دوم و شبستر با مساحت ۱،۶ هزار هکتار و تولید ۱۴ درصد محصول کل استان رتبه سوم را به خود اختصاص داده اند.
وی بیان کرد: از جمله ارقام برتر استان می‌توان به ارقام نصیری، عسگرآباد، شاهرودی، اردوبادی، تبرزه، قهرمان، فرانسوی، قرمز گوشتی، شاملی و غیره که هم دارای مصارف تازه خوری و هم قابلیت استفاده در صنایع تبدیلی هستند اشاره کرد.
جعفرنژاد تاکید کرد: سالانه حدود یکهزار و ۵۰۰ تا ۲ هزارتن از محصول زردآلو به صورت قیصی و فرآوری شده به کشورهای همسایه، اروپایی و عربی صادر می‌شود که ارزش افزوده، اشتغالزایی و درآمدزا بودن صادرات زردآلو، اهمیت بیشتری به تولید این محصول در آذربایجان شرقی می‌دهد.
وی بیان کرد: نظر به اینکه آذربایجان شرقی خاستگاه محصول زرآلو بوده و خصوصیاتی همچون میزان قند بالا، عطر و طعم عالی، اندازه استاندارد میوه، رنگ بازارپسند و غیره از جمله مزایای تولید این محصول در استان نسبت به سایر استانهاست علیرغم اینکه بیشتر باغات زردآلوی استان به صورت قطعات کوچک هستند ولی در سایه استفاده از تکنیک‌های کشاورزی پیشرفته و رعایت تکنیک‌های نوین کاشت، آبیاری و مدیریت باغ‌ها توسط کشاورزان این منطقه، تولید محصول با کیفیت و عاری از هرگونه ضایعات و بیماریها و در یک کلام افزایش عملکرد و بهبود کیفیت زردآلو حاصل شده است.
جعفرنژاد اظهار کرد: توسعه صنعت تبدیلی و فرآوری زردآلو و فعالیت هایی همچون عصاره گیری، تولید آبمیوه، تولید مربا، برگه زردآلو، قیصی و امثال آن که بطور متوسط شامل ۳۵ تا ۴۵ درصد محصول تولیدی است به افزایش ارزش افزوده این محصول کمک کرده و رقابت پذیری بیشتر در بازارهای محلی و بین المللی را برای این محصول در پی خواهد داشت.
این مقام مسئول در حوزه امور باغبانی آذربایجان شرقی در پایان خاطرنشان کرد: ارقام شانلی، جلیل، پارسی، آتا، آذر، ونیکا، زرین و مجلسی از جمله ارقام جدید زردآلو به ثمر رسیده در آذربایجان شرقی دارای خصوصیات بسیار بارز نسبت به ارقام قدیمی از جمله اندازه و ارتفاع کم درخت نسبت به درختان کنونی هستند که نتیجه تلاش ۲۵ ساله مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان در ایستگاه باغبانی سهند است.

شایان ذکر است ایران با تولید بیش از ۳۴۴ هزار تن زردآلو، سومین تولیدکننده برتر دنیا محسوب می شود و آذربایجان شرقی نیز به عنوان خاستگاه این میوه، با تولید ۵۰ هزار تن رتبه اول کشوری را به خود اختصاص داده است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.