عدم تردد خودروها به روستای کندوان برای رعایت ضوابط بافت تاریخی ضروری است

به گزارش عصر آزادی آنلاین، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان‌شرقی روز شنبه در جلسه شورای راهبردی روستای تاریخی کندوان  بر سامان‌دهی روستای تاریخی کندوان با ابزارهای تشویقی و بازدارنده تاکید کرد و گفت: با توجه به اهمیت و جایگاه این روستا در ابعاد ملی و بین‌المللی آسیب‌شناسی مشکلات موجود و رعایت ضوابط بافت تاریخی در این روستا ضروری است.

جواد رحمتی با اشاره به این مهم که با تردد بیش‌ از حدخودروها بافت تاریخی این روستا بیش‌تر در معرض آسیب و تخریب قرار می‌گیرد ، لزوم ممانعت از تردد خودرو را مورد تاکید قرار داد و یکی از مهم‌ترین سیاست‌های شورای راهبردی و برنامه های اجرایی آن در این روستا را ایجاد پارکینگ در ورودی روستا بیان نمود.

وی همچنین کران‌های دست کند را  از ویژگی های منحصربه ‌فرد این روستا قلمداد نمود و افزود: با توجه به اجرای برخی ساخت‌ و سازهای غیراصولی در بافت این روستا، لازم است تا دستگاه‌های مسئول نسبت به حذف این نوع ساخت‌ و سازهای غیرمجاز با برنامه‌ریزی کارآمد اقدام کنند.

وی تقویت الزام های زندگی ساکنان این روستای تاریخی زا متذکر شد و گفت کاهش نرخ جمعیت این روستا نشان‌دهنده کافی نبودن ظرفیت‌های لازم برای زندگی و تمایل به مهاجرت به شهر است بنابراین باید با حداکثر توان ظرفیت‌های لازم برای اشتغال متناسب با هویت روستا و زندگی در آن برای روستائیان فراهم شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی آذربایجان شرقی نیز در این جلسه حفظ اصالت و تمامیت روستای کندوان را از مهم‌ترین اهداف این اداره کل اعلام کرد و گفت: این روستا از جمله روستاهایی است که تنها ۲ مورد مشابه در دنیا دارد و باید تمام تلاش، اقدامات و توجه خود را در راستای تقویت ظرفیت‌ها، رفع مشکلات و در نهایت ثبت جهانی این اثر منحصربه ‌فرد، معطوف کنیم.

احمد حمزه زاده، با تاکید بر مقابله صریح و جدی با ساخت‌ و سازهای غیرمجاز در بافت این روستای تاریخی، ادامه داد: تاکنون مقابله با این نوع ساخت و سازهای غیرمجاز از سوی دستگاه‌های مرتبط به ‌طور جدی پیگیری نشده است.

وی یاداوری کرد: برای حفظ اصالت و هویت معماری این روستای تاریخی باید در سریعترین زمان با تبیین برنامه‌ای کارآمد و تعریف ابزارهای تشویقی نسبت به تقلیل و حذف ساخت‌های غیرمجاز اقدام کرد.

حمزه زاده، با بیان اینکه این اداره کل و پایگاه میراث فرهنگی روستای کندوان نظارت مستمر بر وضعیت کران‌های دست کند این روستا دارد، ادامه داد: حفظ اصالت و کالبد این میراث بی‌بدیل منوط بر همکاری و مشارکت تمام دستگاه‌های مرتبط اعم از بخشداری، دهیاری، شورای راهبردی و بنیاد مسکن است.

 روستای کندوان در فاصله ۶۰ کیلومتری تبریز، طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، دارای ۱۵۱ خانوار و ۴۵۰ نفر جمعیت است که به کار کشاورزی و دامداری و صنایع دستی اشتغال دارند؛ این روستا در اطراف شهرستان اسکو واقع شده و به عنوان یکی از عجایب گردشگری ایران با آب هوای دلپذیر جزو آثاری است که پرونده آن از چند سال گذشته در نوبت ارسال برای ثبت جهانی قرار دارد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.