ماجرای ادعا انتقال تجهیزات نظامی روسیه از طریق ایران به ارمنستان چه بود؟

 عصر آزادی آنلاین بر اساس گزارش روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان‌ شرقی اظهار کرد: گزارش برخی رسانه ها در باره انتقال سلاح و دیگر تجهیزات نظامی روسیه از طریق گذرگاه مرزی نوردوز ایران به ارمنستان بی اساس و کذب است .

علیار راستگو افزود: در یکی دو روز گذشته عده ای با انتشار تصاویر و فیلم در فضای مجازی، مدعی شده اند که تجهیزات نظامی روسیه سوار بر کامیون های کاماز از طریق مرزهای آذربایجان شرقی به ارمنستان ارسال می شوند، اما واقعیت این است که این خودروها فاقد هر گونه تجهیزات نظامی هستند.

وی اظهار کرد: تصاویر منتشر شده در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی، مربوط به کامیون هایی است که ارمنستان از روسیه خریداری کرده و از طریق ایران ترانزیت می شود، اما باز هم تاکید می کنم که آنها فاقد هر گونه تجهیزات نظامی هستند.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: با این وجود برای جلوگیری از بروز هر گونه سوء تفاهم یا سوء استفاده احتمالی، در زمان حاضر خروج کامیون های روسی از پایانه نودروز به سمت ارمنستان متوقف شده است.

وی گفت: کامیون ها در مرز نوردوز دپو شده اند تا پس از انجام بررسی های لازم و دقیق، تعیین تکلیف شوند.

در شبانه روز گذشته فیلم و عکس هایی از کامیون های کاماز روسی در پایانه مرزی نوردوز به سمت ارمنستان در ۱۹۰ کیلومتری شمال غرب تبریز منتشر شده که ادعا می شود حامل تجهیزات روسی برای انتقال به جبهه های جنگ ایروان و باکو هستند.

 با شروع درگیری میان نظامیان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مرزهای مشترک در روزهای گذشته، وزارت دفاع جمهوری آذربایجان در حالی با صدور بیانیه ای نیروهای ارمنستان را به آغاز عملیات متهم کرد که نخست وزیر ارمنستان هم اعلام کرد جمهوری آذربایجان آغاز کننده حمله بوده است.

مناقشه میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر منطقه قره‌باغ کوهستانی در سال ۱۹۸۸ میلادی آغاز و در سال ۱۹۹۲ میلادی به درگیری‌های نظامی تبدیل شد.

بر اثر این مناقشه هفت شهرستان جمهوری آذربایجان به تصرف نیروهای ارمنستانی درآمد.

در سال ۱۹۹۴ میلادی با میانجیگری گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا آتش‌بس میان طرفین مناقشه برقرار شد، ولی تلاش‌های بین‌المللی برای حل مسالمت‌آمیز این مناقشه تا به حال نتیجه‌ای نداشته است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.