تشدید نظارت، ضرورت برون‌رفت از وضعیت قرمز کرونا در آذربایجان‌شرقی

به گزارش عصر آزادی آنلاین، در شرایطی که آذربایجان‌شرقی از نظر آمار مبتلایان به کرونا، تعداد بستری‌ها و فوتی‌های ناشی از آن در وضعیت قرمز قرار دارد، مسوولان نهادهای ذیربط، تشدید نظارت‌ها در کنار تقویت حس مسوولیت‌پذیری شهروندان را راهکار اصلی مقابله با این ویروس مرگبار می‌دانند.

نشست کمیته نظارت ستاد استانی مقابله با کرونای آذربایجان شرقی امروز چهارشنبه در شرایطی با حضور اعضای کمیته برگزار شد که شرکت کنندگان در آن با تاکید بر لزوم تشدید نظارت ها برای مدیریت کرونا، خواستار حس مسوولیت پذیری بیشتر شهروندان برای عبور از وضعیت فعلی شدند.

درصد پایین استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی در ناوگان حمل و نقل عمومی، مجتمع های تجاری، رستوران ها و کافی شاپ ها، مطب پزشکان و نانوایی ها از جمله دغدغه های شرکت کنندگان در این نشست بود؛ آنان خواستار تشدید نظارت بر این موارد به منظور تضمین سلامت شهروندان شدند.

بدیهی است که اتحادیه های صنفی در تحقق تصمیمات ستاد مقابله با کرونای آذربایجان شرقی برای رعایت دستورالعمل های بهداشتی وظیفه مضاعفی دارند؛ امری که این روزها انتقاداتی را از سوی افکار عمومی و مسوولان نسبت به فلسفه وجودی آنان و کیفیت عملکردشان در ارتباط با کمک به کنترل کرونا در سطح استان دامن زده است.

نظارت ها در آذربایجان شرقی تقویت شود

معاون سیاسی و امنیتی و اجتماعی استانداری آذربایجان شرقی گفت: با توجه به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان باید نظارت ها بر رعایت پروتکل های بهداشتی در جامعه افزایش یابد.

علیار راستگو افزود: هر جا که تذکرها مورد توجه قرار نگیرد باید به دستگاه قضایی معرفی شود، دیگر نمی توان با التماس و اخلاق بیماری را کنترل کرد.

وی ادامه داد: با سردی هوا و شیوع بیماری آنفلونزا میزان مراجعات به بیمارستان ها و مراکز درمانی افزایش خواهد یافت و با روند افزایش ابتلایان به کرونا نخواهیم توانست پاسخگوی سایر بیماران باشیم.

راستگو گفت: شهرداری باید برای تفرجگاه ها و پارک ها برنامه ریزی داشته باشد که بیشترین تجمع در این مکان هاست.

وی ادامه داد: برای نظارت هرچه بیشتر از تمام حوزه های این معاونت اعم از امنیتی، سیاسی، امور اجتماعی و پدافند غیرعامل استانداری نفراتی برای نظارت تعیین شده اند و دستگاه ها نیز باید یک نماینده تام الاختیار معرفی کنند.

معاون سیاسی و امنیتی و اجتماعی استانداری آذربایجان شرقی تاکید کرد: باید تذکرات لازم برای رعایت پروتکل ها در تمام سطوح جامعه ارایه شود و در تمام ادارات رعایت پروتکل ها از ۸۰ درصد به ۱۰۰ درصد برسد.

وی ادامه داد: تمامی محدودیت های اعلامی از سوی ستاد مقابله با کرونای استان تا آخر مهرماه جاری برقرار است و اگر نیاز به تمدید باشد، به دستور استاندار از سوی ستاد اعلام خواهد شد.

راستگو با اشاره به بستری یک هزار و ۱۰۰ نفر به دلیل ابتلا به کرونا در مراکز درمانی آذربایجان شرقی افزود: باید استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری اجتماعی به صورت جدی در جامعه فرهنگ سازی شود.

وی ادامه داد: قانوناً زدن بنزین وظیفه کارکنان پمپ بنزین است و جایگاه داران موظف به انجام قانون و رعایت پروتکلهای بهداشتی هستند.

آذربایجان شرقی در بدترین شرایط کرونایی است

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز با تاکید بر اینکه در تمام دنیا رعایت پروتکل های بهداشتی، رمز کنترل بیماری است، گفت: شرایط استان در بدترین وضعیت از اولین روز شیوع ویروس کرونا تا به امروز می باشد.

عباسعلی درستی با بیان اینکه روز گذشته ۳۹۷ مورد مثبت ابتلا به کرونا در استان شناسایی شده است، افزود: موارد فوتی در روز گذشته ۲۰ نفر بود.

وی با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی ۵ درصد جمعیت کشور را داراست، گفت: متاسفانه آمار ابتلا در استان در مقایسه با متوسط کشوری بسیار خراب است.

درستی ادامه داد: به رغم اینکه درصد ابتلا در استان ما پایین است، ولی شرایط بسیار نامناسب است، به طوری که بیش از یک هزار و ۱۰۰ نفر در بیمارستان های استان بستری هستند.

وی اظهار کرد: اگر شرایط کنترل نشود، وضعیت بدتر خواهد شد و با ادامه روند افزایش بیماری در آینده نزدیک برای ارایه خدمات درمانی به سایر بیماران همچون سراطانی ها، دیالیزی ها و بیماران خاص با مشکل مواجه خواهیم شد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: در سه روز گذشته اکیپ های مختلف در سطح شهر مستقر شده و نظارت های لازم را انجام دادند که بر اساس گزارشات واصله رعایت فاصله گذاری در سطح شهر تبریز زیر ۶۰ می باشد که مشکل جدی است.

وی ادامه داد: حتی در مطب های پزشکان نیز این فاصله گذاری اجتماعی رعایت نمی شود و زیر ۵۰ درصد است، باید از پزشکان درخواست شود ساعات حضور خود در مطب را افزایش داده و حضور بیماران در مطب کنترل و از ازدحام خودداری شود.

درستی اضافه کرد: در داروخانه ها نیز در قسمت داخلی برای شاغلان، پروتکل های بهداشتی رعایت می شود، ولی در بخش بیرونی که ارباب رجوع حضور دارد، رعایت فاصله گذاری اجتماعی زیر ۴۰ درصد است.

وی افزود: در آرامستان ها نیز ۶۰ درصد مردم از ماسک استفاده می کنند، ولی فاصله گذاری اجتماعی زیر ۵۰ درصد است، ضمن اینکه در نانوایی ها درصد فاصله گذاری اجتماعی در صف ۳۰ درصد است و استفاده از ماسک نیز ۵۰ درصد می باشد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز تاکید کرد: در مجتمع های تجاری، پایانه های مسافربری با مشکلات جدی عدم رعایت فاصله گذاری و عدم استفاده از ماسک مواجه هستیم.

وی یادآور شد: اگر شرایط موجود کنترل نشود، در روزهای آتی وضعیت استان بدتر خواهد شد.

داروخانه های ماسک های استاندارد عرضه کنند

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی نیز با اشاره به نظارت های انجام شده از سوی این سازمان، گفت: نظارت دانشگاه علوم پزشکی نسبت به توزیع و فورش ماسک های استاندارد در داروخانه ها باید افزایش یابد.

غلامعلی راستی افزود: متاسفانه برخی داروخانه ها ماسک های غیراستاندارد عرضه می کنند که ضروری است علوم پزشکی در این خصوص ورود کند.

وی ادامه داد: در حال حاضر هیچ گونه مشکلی در خصوص تامین ماسک در استان وجود ندارد.

راستی اظهار کرد: در بحث نظارت باید نسبت به وضعیت پمپ بنزین ها نظارت بیشتری انجام گیرد و جایگاه داران باید موظف به رعایت پروتکل های بهداشتی بوده و کارکنان جایگاه ها نسبت به زدن بنزین اقدام کنند.

وی اضافه کرد: در نانوایی ها نیز دستگاه های کارت خوان وجود دارد و از گرفتن پول نقد پرهیز می شود و در صورت دریافت از مشتری درخواست می کنند تا آن را در جعبه گذاشته و از لمس پول خودداری کند.

مصوبات ستاد کرونا بطور شفاف به مردم اعلام شود

رییس ستاد پیشگیری از کرونای شهرداری تبریز  نیز با بیان اینکه مسافرگیری در اتوس ها نسبت به روال عادی ۵۰ درصد کاهش یافته است،  گفت: مشکل حادی در ارایه خدمات و رعایت پروتکل ها در سیستم حمل و نقل اتوبوس رانی نداریم، ولی در مواردی مشکلاتی وجود دارد.

محمد حسین حسن زاده افزود: در برخی ایستکاه ها با مشکل ازدحام جمعیت مواجه هستیم و همچنین در ساعات اول وقت و آخر وقت ازدحام جمعیت بالاست و به دلیل محدود بودن تعداد اتوبوس ها در هر دو بخش خصوصی و دولتی، امکان افزایش نداریم.

وی ادامه داد: پیشنهاد می کنیم مصوبات به صورت شفاف در جامعه اطلاع رسانی و محدودیت ها و قوانین اعلام شود تا در صورت تذکر از سوی کارکنان شهرداری، شهروندان به آن عمل کنند.

استفاده از ظرفیت هنرمندان در راستای فرهنگ سازی

مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی نیز گفت: برای فرهنگ سازی جهت رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی در جامعه باید از ظرفیت هنرمندان، ورزشکاران، پیشکسوتان و افراد دارای جایگاه اجتماعی بهره مند شد.

محمد باقر هنربر افزود: می توان از ظرفیت این افراد برای توصیه و دعوت مردم جهت استفاده از ماسک و رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی استفاده بهره مند شد.

وی ادامه داد: نباید در بحث فرهنگ سازی از قوه قهریه استفاده کرد.

مردم باید بدانند در شرایط غیرعادی قرار گرفته ایم

مدیرکل امور اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی نیز گفت: باید این پیام را به مردم عادی برسانیم که وضعیت عادی نیست و در شرایط غیرعادی قرار داریم.

علی بدرشکوهی افزود: برای استفاده از ظرفیت گروه های مرجع و تاثیرگذار در راستای فرهنگ سازی و پیشگیری از ابتلا به کرونا بسیار مهم است.

وی بر نظارت بیشتر بر روند رعایت پروتکل های بهداشتی تاکید کرد و گفت: تعداد مراجعات به مراکز درمانی بسیار بالاست و مطب های پزشکان همچون روزهای قبل از شیوع کرونا پرتجمع است که باید چاره اندیشی شود.

بدرشکوهی اظهار کرد: بخش عمده ای از ابتلا به دلیل عدم رعایت پروتکل های بهداشتی است.

وی ادامه داد: تعداد مراجعان برخی دستگاه ها بسیار بالاست و باید تدابیر لازم برای رعایت پروتکل های بهداشتی از جمله زدن ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی اندیشیده شود.

منبع/ ایرنا

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.