مخالفان دولت در مسیر رفع تحریم ها گام بردارند

به گزارش عصر آزادی آنلاین، “جلال میرزایی” استاد دانشگاه تاکید کرد: باید قدر فرصت ها و فضای جدید جهانی را برای خروج از شرایط تحریمی بدانیم و از این فضا برای مدیریت اختلافات و حل چالش ها استفاده کنیم.

در بحبوحه مذاکرات برجامی میان ایران با قدرت های اروپایی در شهر بین المللی وین؛ تاسیسات هسته ای نظنز هدف حمله تروریستی جریان صهیونیستی قرار گرفت. همزمانی این اتفاق با افزایش امیدواری ها به گشایش در حوزه برجام و تحریم ها، گویای هراس و ترس صهیونیست ها از به نتیجه رسیدن مذاکرات برجام دارد. بر همین اساس صهیونیست ها با حرکت های ایذایی دنبال تحت تاثیر قرار دادن فضای مثبت مذاکره هستند. واقع امر این است که در داخل کشور مخالفت های جدی با مذاکرات در حوزه برجام وجود دارد. جریان مخالف دولت با واهمه  از تقویت موضع دولت در میان افکار عمومی جامعه تمایلی به گشایش های برجامی حداقل تا دو ماه آینده ندارند. بر همین مبنا است که کارشناسان و تحلیلگران مدام هشدار می دهند که هر گونه تلاش در داخل کشور در ممانعت از تقویت مذاکرات برجامی و رفع نظام ظالمانه تحریم ها، بازی در زمین دشمن و در جهت خواسته صهیونیست هاست. در همین خصوص گفت و گویی با “جلال میرزایی” استاد دانشگاه و نماینده مجلس دهم اهداف انجام داد ه ایم و دلایل طیف اصولگراها را با مذاکرات برجامی را از وی جویا شده ایم.

نمایندگان مجلس بیانیه ای صادر کرده که در آن اعلام شد؛ از سرگیری مذاکرات هسته ای میان ایران و کشورهای ۱+۴ نگرانی هایی در خصوص احقاق حقوق ملت ایران بوجود آورده است. نظر شما در خصوص این نگرانی ها چیست؟
میرزایی: برخی از نمایندگان امضا کننده این بیانیه پیش از این به طرق مختلف نشان داده اند که نگران حل و فصل اختلافات و در نتیجه تاثیر مثبت آن بر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در ۲۸ خرداد هستند. بنابراین نمی شود گفت که نگرانی نمایندگان، نگرانی و خواسته اصلی ملت ایران باشد.  چرا که طبق نتایج نظرسنجی هایی که اخیرا انجام شده اکثریت مردم موافق برجام و مشخصا رفع تحریم های یکجانبه آمریکا هستند. از نگاه مردم در شرایط کنونی، بازگشت آمریکا به برجام و به دنبال آن رفع تحریم ها می تواند زمینه ساز خروج کشور از وضعیت فعلی باشد. مضافا اینکه مقام معظم رهبری هم بارها اعلام فرموده اند که نباید در رفع تحریم های ظالمانه  لحظه ای درنگ و تاخیر صورت گیرد.

در بیانیه نمایندگان مجلس به راستی آزمایی اشاره شده است؛ دیدگاه شما در این باره چیست؟
میرزایی: متغیر مستقلی که اعضای اتاق فکر اداره کننده مجلس روی آن تمرکز دارند، نتیجه انتخابات ریاست جمهوری است. فرض آن ها بر این است که در صورت ادامه وضع موجود، شانس بیشتری برای پیروزی در انتخابات ۲۸ خرداد ماه سال جاری دارند. در این عرصه مساله کاهش آمار مشارکت برای    آن ها موضوعیت ندارد و نتیجه انتخابات را  مهم می دانند.
همین جریان مدعی امروز، اول مخالف مذاکره بودند. اکنون که مذاکرات در حال انجام است و نظاره گر  تاثیر مثبت مذاکرات بر بازارهای مالی کشور  هستند؛ نگرانی شان بیشتر شده است. برای همین چند وقتی است که روی راستی آزمایی متمرکز شده اند و سعی دارند با بیان اینکه راستی آزمایی زمان بر است؛ موضوع بازگشت آمریکا به برجام را به  هر  نحو که شده به تاخیر اندازند.

مخالفان دولت می گویند که مذاکره با طرف های غربی باید از موضع اقتدار و قدرت پیگیری شود و دولت را در این عرصه متهم به انفعال می کنند؟
میرزایی: متاسفانه جناح مخالف دولت فهم و برداشت درست از ماهیت اقتدار و قدرت ندارند. اتفاقا اقتدار در این است که بتوان از کیان و اقتصاد کشور در صحنه بین المللی دفاع کرد و رویکرد دولت در مذاکرات برجامی با عطف به همین محور است. باید قدر فرصت ها و فضای جدید جهانی را برای خروج از شرایط تحریمی بدانیم و از این فضا برای مدیریت اختلافات و حل چالش ها استفاده کنیم. موضوع مهم دیگر این است که موکول کردن مذاکره به آینده که نتیجه اش تداوم بسته های تحریمی است؛ هنر نیست و مهم تر از همه خواسته واقعی مردم کشورمان هم نیست. برای همین ضرورت دارد مخالفان دولت با مسوولیت شناسی و اینکه مردم کشورمان متوجه رفتارها و نیات پشت پرده اش هستند؛ در مسیر حمایت از روند مذاکرات گام بردارند تا زنجیر تحریم که اقتصاد کشورمان را طی سه سال گذشته به بند گرفته؛ رها کنند و ثبات و آرامش به اقتصاد و بازارهای کشورمان برگردد.

منبع/ ایرنا

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.