استقرار اسناد تاریخی آذربایجان در مجموعه باغشمال

استاندار آذربایجان شرقی در بازدید از مرکز اسناد ملی شمالغرب کشور خبر داد؛

عصرآزادی/ شهرام صادق زاده: خانه تاریخی اردوبادی تبریز یک هزار و ۶۰۰ مترمربع وسعت دارد و اعیانی آن در ۳ طبقه بنا شده است که هم اکنون به عنوان مرکز اسناد ملی شمال غرب کشور شامل اسناد تاریخی مکتوب استانهای آذربایجان شرقی، غربی و اردبیل مورد استفاده قرار می‌گیرد.

استاندار آذربایجان شرقی در بازدید خود از این مجموعه اعلام کرد: توافق اولیه ای صورت گرفته تا پس از اتمام بنای کلاه فرنگی مجموعه فرهنگی باغشمال تبریز، مرکز مدیریت اسناد ملی شمالغرب کشور در آنجا مستقر گردد.

مدیر مرکز اسناد ملی شمالغرب کشور با اشاره به اینکه مشکل اصلی ما در این مرکز کمبود فضا برای نگهداری اسناد است گفت: متاسفانه فضای موجود در مجموعه امکان نگهداری ۳۰ میلیون برگ سند را ندارد.

غلامعلی پاشازاده ادامه داد: مشکل بعدی ما نبود فضای مناسب برای نگهداری اصولی اسناد و نسخ تاریخی است زیرا اکنون هر دو مکان فعلی از هیچ نظر، استانداردهای لازم برای نگهداری اسناد تاریخی را نداشته و در صورت بروز یک زلزله سنگین یا آبگرفتگی و حوادث دیگر، تمامی عکس‌ها و آرشیو اسنادی ما که دارای ارزش بسیاری هستند، از بین خواهند رفت!

وی افزود: اکنون در بسیاری از استان‌ها علاوه بر مراکز نگهداری اسناد، گالری‌هایی به شکل موزه تشکیل شده است تا اسناد در معرض دید عموم قرار بگیرند از جمله در خراسان، همدان، گیلان، فارس و حتی مراکز تازه تاسیسی مانند قزوین، اما در مرکز مدیریت شمالغرب که اولین مرکز مدیریت استانی است هنوز چنین امکانی نداریم.

مدیر مرکز اسناد ملی شمالغرب کشور تاکید کرد: شهر تبریز با قدمت زیاد تاریخی خود قطعاً پتانسیل لازم برای این کار را دارد و اگر چنین کاری انجام نشود، جفا در حق شهر اولین هاست لذا ما از نظر مادی و معنوی پشتوانه لازم برای راه‌اندازی گالری و احداث موزه را دارا هستیم و تنها مسئولان باید اراده کنند!

استاندار آذربایجان شرقی نیز پس از بازدید از نحوه نگهداری اسناد ملی و میراث مکتوب آذربایجان‌ در تبریز گفت: باید محل مناسبی برای نگهداری این اسناد در نظر گرفته شود.

محمدرضا پورمحمدی با تاکید بر اینکه اسنادی که در این مجموعه نگهداری می‌شود جزو اسناد باارزش و گران قیمت به شمار می‌روند ادامه داد: باید امکانی فراهم شود تا پژوهشگران و محققان بتوانند به راحتی به این اسناد دسترسی داشته باشند و در تحقیقات از آنها استفاده شود.

وی با اشاره به اینکه این مرکز می تواند جوابگوی نیاز محققان در زمینه تاریخی و ملی باشد، بر نقش و اهمیت مرکز اسناد ملی شمال‌غرب کشور در تبریز تاکید کرد و گفت: مردم نیز باید اسناد قدیمی خود را در اختیار این مرکز قرار دهند تا از طریق انتقال اسناد، جایگاه این مرکز ارتقا یابد.

پورمحمدی افزود: برخی کشورها که پیشینه چندانی در میراث مکتوب ندارند سعی می کنند تاریخ مکتوب خود را اطلس نموده و در اختیار گردشگران قرار می دهند اما ما با این همه تاریخ و تمدن کشور هنوز نتوانسته ایم که اقدام موثری انجام دهیم!

وی اضافه کرد: وقتی سراغ خانواده های قدیمی می رویم شاهد اسناد و آثار بااصالتی هستیم که شاید بر اهمیت سندیت آنها واقف نباشند لذا مردم باید تشویق شوند تا تصاویر، اسناد و آثار آنها در این مرکز نگهداری گردند.

استاندار آذربایجان شرقی در پایان بازدید خود از این مرکز تاکید کرد: طبق توافقات اولیه با شهرداری تبریز مقرر شده تا پس از اتمام بنای کلاه فرنگی مجموعه فرهنگی باغشمال تبریز، مرکز مدیریت اسناد ملی شمالغرب کشور در آنجا مستقر گردد.

                                               

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.