اسلحه و زور در برابر عقل و خرد نمی‌تواند راهگشا باشد

رئیس جمهور با بیان اینکه ۱۵ خرداد نشان داد که هیچ گاه تفنگ، زندان و فشار نمی‌تواند راهگشا باشد و مسیری که عقل و خرد توصیه می‌کند را مسدود کند، گفت: امیدوارم با پیروی از خط و راه امام بتوانیم کشور را در مسیر توسعه و تعالی بیشتر مادی و معنوی قرار دهیم.

به گزارش عصر آزادی آنلاین، حجت الاسلام حسن روحانی امروز، پنج شنبه در آیین افتتاح طرح‌های ملی وزارت جهاد کشاورزی، اظهار داشت: افتتاح پروژه‌های زیر ساختی و توسعه ای در شرایط جنگ اقتصادی به دشمنان و بدخواهان که تصور می‌کردند با تحریم می‌توانند امور کشور را متوقف کنند، نشان داد که ملت ایران در سخت‌ترین شرایط هم برای توسعه و تولید در کشور تلاش خواهد کرد. این پنجشنبه‌های افتتاح را نیز تا آخرین پنجشنبه که روز عید غدیر خم است، ادامه خواهیم داد.

روحانی با اشاره به افتتاح پروژه ‌هایی با اعتبار بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان با اشتغالزایی ۱۶ هزار نفر تصریح کرد: امروز طرح زهکشی برای ۲۰ هزار هکتار از زمین های کشاورزی استان گلستان به افتتاح رسید که با این طرح ضمن افزایش تولید محصولات کشاورزی از آسیب‌های ناشی از سیل نیز جلوگیری می‌شود و مسیر احیای زمین را همچنان ادامه خواهیم داد.

رئیس‌جمهور همچنین ضمن گرامیداشت یاد و نام امام خمینی(ره)، ادامه داد: در اینجا لازم می دانم از حضرت امام(ره) که در این ایام به یاد و نام او است، یاد کنم. امروز سیزدهم خرداد روز رحلت امام(ره) است. البته ما چهاردهم را روز رحلت امام اعلام می‌کنیم چون شب چهاردهم این اتفاق افتاد.

وی یادآور شد: امام(ره) از سال ۶۸ که بدرود گفتند، هر روز عشق مردم نسبت به این مرد بیشتر شد.

روحانی با اشاره به اینکه امام راحل شیوه ویژه‌ای برای اداره کشور داشتند و مقام والایی بود که معمولا به ندرت دستور می‌دادند اما اندیشه علمی و دینی ایشان به طور مرتب برای مردم بیان و پخش می شد، خاطرنشان کرد: این اندیشه های نو بود که باعث ‌شد راه جدید به روی مسئولان اجرایی گشوده شود.

وی تصریح کرد: در واقع قبل از اینکه امام(ره) چیزی را بفرمایند و دستور بدهند، با بیان اندیشه‌ها و باور به آن بود که عمل را ایجاد می‌کرد. خیلی از کارها در دنیا با دستور انجام نمی‌شود.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه اقتصاد داخلی را نیز با دستور نمی توان انجام داد، تاکید کرد: در کشاورزی نیز همین طور است، با دستور، اجرا نمی‌شود. اینها برنامه ریزی، تحقیقات علمی و فعالیت‌های دانش بنیان می خواهد و باید از دانش روز و از شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده کنیم.

روحانی گفت: همین امروز دیدیم وقتی اینترنت اشیا مطرح می‌شود چطور وزارت ارتباطات خودش به کشاورزی وصل می‌شود و چگونه این دانش ها در کنار هم قرار می‌گیرد و به ما از وضعیت یک مرغداری، دامداری، آبزیان و باغ اطلاع می‌دهد.

وی همچنین با بیان اینکه وقتی باور راس باشد، آن وقت همه با عشق و توان بیشتر، خیلی سریع تر و راحت تر به میدان می‌آیند، افزود: امام در دوران زندگی‌اش این چنین بود. باورها را افزایش می داد و با علم، دانش و اندیشه جدید گره ها را می گشود. و به دنبال ایشان پیروان و همه علاقه مندان شان، راه را می پیمودند.

رئیس جمهور تاکید کرد: ما دیدیم هیچ کس و هیچ قدرتی نمی‌تواند با یک اندیشه مبارزه کند.

روحانی با اشاره به اینکه ۱۵ خرداد نشان داد، یک رژیم، که تا دندان مسلح و متکی به آمریکا بود، وقتی خواست با اندیشه امام مبارزه کند، شکست خورد، گفت: پیام ۱۵ خرداد این است که اسلحه و زور در مقابل اندیشه پیروز نمی شود.

وی با بیان اینکه طرح هایی که امروز افتتاح شد، برای کشور بسیار مهم است، بیان کرد: یکی از طرح های ما که برای دولت یازدهم و دوازدهم تاکید کردیم، مسئله خاک و آب بود. از خاک باید مراقبت کنیم. خاک یکی از بزرگ‌ترین نعمت‌های خداداد است.

روحانی افزود: وقتی چیزی که کم ارزش است را می خواهیم بگوییم، می گوییم مثل خاک می‌ماند، اما خاک فوق العاده ارزش دارد. تمام زندگی، محصولات و باغات ما به خاک بر می گردد. اگر ما خاک را درست حفظ نکنیم، نمی تواند به ما بهره دهد. ما باید خاک را گاهی بازسازی کنیم و مشکلاتی که در خاک است را برطرف کنیم. زهکشی برای همین است که زمین شور را به زمین شیرین تبدیل کنیم. همانطور که ما آب شور را در دریا به آب شیرین تبدیل می‌کنیم و در اختیار مردم، صنعت و کشاورزی قرار می‌دهیم، زمین نیز همین طور است.

رئیس‌جمهور ادامه داد: بنابراین در مسئله احیای زمین کار بزرگی را دولت یازدهم و دوازدهم انجام داده است.

وی با بیان اینکه وقتی ذهنی محاسبه می کنم می‌بینم حدود ۶۰۰ هزار هکتار زمین را ما در کشور احیا کرده‌ایم، اظهار داشت: حالا یا با زهکشی یا کانال کشی. با اقداماتی که ما در جنوب انجام دادیم و در منطقه خوزستان و ایلام انجام شد، ۳۰۰ هزار هکتار زمین احیا شد. در منطقه غرب کشور، در گلستان، در سیستان و بلوچستان و در سایر نقاط کشور کار عظیمی صورت گرفت.

روحانی با اشاره به اینکه یکی از کارهای دولت نیز احیای خاک و آب بود، تاکید کرد: آب، اقیانوس را از طریق دریای عمان و خلیج فارس شیرین کردیم و آن را به مناطق کویری کشور دادیم. این طرح ادامه پیدا می‌کند. ریل گذاری بزرگی دولت انجام داد و این آب شیرین را به سیرجان، کرمان، یزد و اردکان رساند و کار این ادامه پیدا می‌کند تا به خراسان جنوبی، خراسان رضوی و اصفهان برسد.

وی اضافه کرد: مسئله مهم دیگر، مسئله گلخانه است. این موضوع برای کشور ما بسیار مهم است. حتی کشورهایی که آبدار هستند نیز به دلایل مختلف به دنبال گلخانه می‌روند. ما اینجا آب نداریم و کشور کم‌آبی هستیم، پس هم باید به دنبال گلخانه باشیم و هم سایه بان، که امروز ما طرحش را در استان قزوین دیدیم.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: اینکه در ساخت گلخانه از ۸ هزار هکتار به ۲۳ هزار هکتار رسیده ایم و تقریباً سه برابر شده است، کار بسیار عظیم و بزرگی بوده است که در این دولت انجام شده است و انشاءالله در دولت بعدی نیز ادامه پیدا می کند.

روحانی با اشاره به اینکه مورد دیگری که امروز ما شاهد آن بودیم، مسئله آبزیان بود، گفت: همچنین ماهی «تیلاپیلا» می تواند به ما در مسئله گوشت سفید کمک کند، این کار آغاز شده است و در استان یزد نمونه آن را دیدیم و در سایر استان ها در مسئله شیلات نیز اعلام شد که از ۸۸۵ هزار تومان تن امروز به یک میلیون و ۲۲۲ هزار تن رسیده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه مصرف گوشت سفید و آبزیان در ایران از اول انقلاب سرانه‌ آن بسیار زیاد شده است، افزود: یعنی سرانه مصرف آبزیان در آغاز انقلاب، یک کیلو بوده است و الان به ۱۳ کیلو رسیده است. این کار بسیار مهمی است و باید آن را توسعه بدهیم.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: یعنی باید آبزیان را زیاد کنیم، پرورش بیشتر بدهیم و با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار دهیم. از لحاظ صحت و سلامتی نیز گوشت ابزیان بهتر است و می‌تواند مردم را از این نظر بی‌نیاز بکند.

روحانی گفت: آخرین پروژه که امروز افتتاح شد مرکز پایشی بود که بسیار ارزشمند است. ما می‌توانیم همه تحرکات کشاورزی را ببینیم و بتوانیم شاهد ۳۰۰ میلیون هکتار از اراضی باشیم و از این طریق کمک کنیم به رفع مشکلات و مواردی که نیاز است تا شاهد رشد بیشتر کشور در همه زمینه ها و در بخش کشاورزی باشیم.

وی همچنین در ابتدای این مراسم، گفت: برای همه ما خوشحال کننده است که مردم عزیز مخصوصاً کشاورزان، شرایط بهتری را برای کشت داشته باشند تا هم خودشان بتوانند درآمد بیشتری داشته باشند و هم کشور را صاحب امنیت غذایی کنند.

رئیس‌جمهور افزود: در این یک سال و نیم گذشته در شرایط کرونا که فروش و ذخیره‌سازی مواد غذایی در دنیا با مشکلاتی مواجهه شده است، کار کشاورزان ما ارزشمند است.

روحانی تاکید کرد: اگر تلاش آنها و کار آنها نبود مردم در زندگی روزمره با مشکلات زیادی مواجه بودند.

وی افزود: دشت گرگان، منطقه حاصلخیزی است. البته در مناطق شمالی شرایط سخت‌تر و خشک‌تر است. اما در عین حال، کار زهکشی می تواند زمینه ها را احیا کند و همانطور که در سال ۹۸ دیدیم، همین عملیات زهکشی چقدر در مسئله سیل کمک کرد و تبدیل شد به مسیل‌هایی که سیل را به دریا برد.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: بنابراین این عملیات، یک عملیات چند وجهی بسیار مهمی است چراکه در زمان کوتاه، کار بزرگ انجام گرفته است.

روحانی افزود: باید در این هفته های پایانی دولت دوازدهم تلاشمان را مضاعف کنیم که این چنین نیز خواهد شد.

وی همچنین با بیان اینکه توسعه پرورش آبزیان، برای کشور ما بسیار مهم است، اظهار داشت: وقتی ما از گوشت آبزیان استفاده می‌کنیم در واقع در میزان مصرف آب نیز صرفه جویی می کنیم.

رئیس‌جمهور اضافه کرد علاوه بر فواید دیگری که آبزیان دارند، ما برای توسعه تولید و همچنین قیمت مناسب برای مردم باید تلاش کنیم که بتوانند از این نعمت خدادادی استفاده و بهره برداری کنند.

روحانی گفت: باعث افتخار است که کشاورزان عزیز ما و مدیران ارشد بخش کشاورزی تلاش خودشان را به ثمر نشاندند.

وی با بیان اینکه توسعه بخش گلخانه‌ای برای ما بسیار مهم است، افزود: زیرا ما در یک محیط خشک و نیمه خشک زندگی می کنیم و طرح‌های گلخانه‌ای می تواند صرفه جویی بسیار خوبی از لحاظ مصرف آب به وجود بیاورد. شاید ۱۲ برابر مصرف آب را کاهش بدهد و این بسیار مهم است.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: علاوه بر فواید دیگری که دارد، ما الان مشاهده می کنیم طرح خوبی برای باغات استفاده می‌شود. با توجه به حوادث مختلفی که در زمستان و اوایل بهار با آن مواجه می‌شویم و مشکلات زیادی باغداران پیدا می کنند، این طرح می تواند بسیار کمک کند که باغات ما و سردرختی آن‌ها حفظ شود.

روحانی تصریح کرد: آمار و ارقام، امیدوارکننده بود که ما در بخش گلخانه پیشرفت خوبی داشتیم. هم برای تولید و هم برای صادرات، رقم سه میلیارد دلاری که اعلام شد، رقم قابل ملاحظه ای است و می تواند کشاورزی ما را توانمند کند و درآمدها را بالا ببرد و از آن درآمد، کشاورزی را دوباره توسعه بدهد.

وی افزود: بنابراین کشور ما به سمت خودکفایی و همچنین به سمت صادرات محصولات حرکت می کند، به ویژه اینکه در اطرافمان کشورهایی داریم، برای آنکه محصولاتی که در گلخانه تولید می شوند به آن‌ها صادر شود و این اقدام می‌تواند روابط اقتصادی و تجاری با کشورهای همسایه را گسترش بدهد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه امروز شاهد افتتاح ۱۶۳۴ طرح گلخانه‌ای در سراسر کشور هستیم، اظهار داشت: این بسیار مهم است که ما در یک روز بیش از ۱۶۰۰ طرح گلخانه ای را در کشور افتتاح کنیم. مردم ما شاهد هستند که بخش کشاورزی مثل سایر بخش ها در حال تولید و جهش است.

روحانی با تاکید براینکه مردم نباید به تبلیغات غلط دشمنان اعتنا کنند، تصریح کرد: متاسفانه این روزها، تبلیغات ناروا و غلط بیشتر شنیده می شود. مردم باید به آمار و ارقام در استان‌های خودشان و سراسر کشور توجه کنند و بدانند همه اینها در سایه ایثار و فداکاری همه مردم و مدیران عزیزمان، در شرایط تحریم و جنگ اقتصادی به وجود آمده است.

وی با بیان اینکه وزارت ارتباطات به ما کمک می‌کند که بتوانیم ببینیم چه میزان از زمین‌های ما آسیب دیده است، افزود: حالا شما هم که اینترنت اشیا را معرفی می‌کنید و می‌گویید، محصول چه زمانی نیاز به آب دارد و چه زمانی نیاز به سم پاشی وجود دارد، نشان می دهد محصول در چه شرایطی است.

رئیس‌جمهور افزود: آنچه که وزارت کشاورزی به ما می‌گوید این است که ما چقدر امسال محصول داریم، اما وقتی در عمل می رسیم تفاوت ها محسوس می‌شود. امیدواریم مرکز داده و پردازش و همچنین پایش، بتواند به دقت اطلاعات لازم را به موقع بدهد و اقدامات لازم را به ما توصیه کند.

روحانی تاکید کرد: امیدواریم همچنین بتوانیم از مقدار محصولاتمان، پیشاپیش مطلع باشیم. وقتی ما مطلع هستیم، به موقع می‌توانیم خرید لازم را انجام دهیم، به موقع می‌توانیم برای صادرات آن محصول اقدام کنیم.

وی با بیان اینکه ما باید یک مرکز مطالعات و یک مرکز پایش اطلاعات داشته باشیم، اظهار داشت: وقتی اطلاعات به موقع به دستمان نرسد، دچار مشکل می‌شویم. اگر ما اطلاعات را یک ماه قبل بدانیم و برای آن برنامه ریزی کنیم، با حادثه غیرمترقبه مواجه نمی‌شویم.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه این مرکز می‌تواند در بسیاری از زمینه‌ها کمک کند و من بسیار خوشحالم که امروز این مرکز افتتاح می‌شود، اضافه کرد: اگر برای توسعه این مرکز نیاز باشد، حتما کمک می کنیم. زیرا این مرکز برای بخش کشاورزی بسیار ارزشمند است.

حسن روحانی در ارتباط ویدئوکنفرانسی فرمان افتتاح ۲۰ هزار هکتار زهکشی اراضی کشاورزی استان گلستان، ۷ طرح سازمان شیلات ایران، آغازعملیات اجرایی دو طرح زیرساخت شیلات در سواحل جنوب کشور، یک هزار و ۶۳۴ طرح گلخانه ای به مساحت هزار و ۲۱۷ هکتار در سطح کشور و همچنین مرکز پایش و مدیریت هوشمند کشاورزی ایران را صادر کرد.

افتتاح این طرح ها برای ۱۵هزار و ۷۹۴ نفر اشتغال به همراه دارد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.