دو سوی ارس در مسیر تحقق نیازهای مشترک

آنچه در سفر هیات اقتصادی و تجاری آذربایجان شرقی به کشور ارمنستان گذشت؛

عابدین خرم می گوید آذربایجان شرقی و سیونیک به‌ عنوان استان‌های هم‌مرز می‌توانند نقش مهمی در گسترش مبادلات اقتصادی دو کشور داشته باشند

عصر آزادی آنلاین/ سرویس اقتصادی: یک هیات اقتصادی و تجاری از استان به ریاست استاندار آذربایجان شرقی و با حضور جمعی از مسئولان دولتی و فعالان بخش خصوصی استان عازم ارمنستان شدند.
با توجه به اهداف تجاری اتاق بازرگانی تبریز و هماهنگی های انجام شده جهت حضور هیات های تجاری استان در کشورهای آذربایجان، ترکیه، روسیه و ارمنستان و غیره در اولین گام هیات اقتصادی و تجاری از استان، به ریاست استاندار آذربایجان شرقی و با حضور جمعی از مسئولان دولتی و فعالان بخش خصوصی استان عازم ارمنستان شد.
این هیات در ابتدای سفر، میهمان سفیر ایران در محل این سفارت در ایروان بود. عباس بدخشان ظهوری، سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان، میزان تجارت استان با ارمنستان را مطلوب دانسته و گفت: البته سطح این همکاری ها می تواند گسترش یابد.
وی حلقه مفقوده در حوزه تجارت بین المللی را عدم شناخت دانسته و ادامه داد: البته در دولت جدید به تجارت با همسایگان اهمیت ویژه ای داده شده است. ارمنستان بیش از شش هزار کالا در لیست تجارت با تعرفه ترجیحی با اتحادیه اروپا دارد که می توان برای صادرات مجدد آنها از طریق ارمنستان اقدام کرد.
استاندار آذربایجان شرقی در این دیدار با اشاره به ترکیب هیأت اعزامی از استان گفت: تلاش کردیم تا این هیأت یک مجموعه کاربردی، عملیاتی و اجرایی باشد نه یک جمع تشریفاتی تا بتوانیم در این سفر به نتایج مثبت و قابل قبولی برسیم.
عابدین خرم افزود: در این سفر مسئولان دستگاه‌ های مهم و اثرگذار استان در حوزه‌های مختلف حضور داشته و توانستند در خصوص زمینه‌های همکاری با ارمنستان، مسائل موجود را به دستگاه‌ های ملی انتقال دهند همچنین از میان فعالان بخش خصوصی نیز کسانی که علاقمند و آماده همکاری با همسایه شمالی کشورمان بودند و همچنین یک شناخت نسبی و نگاه مثبت به همکاری با این کشور داشتند در ترکیب هیأت حضور دارند.
▪️همایش تجاری با اعضای اتحادیه صنعتگران و تجار ارمنستان

در ادامه این سفر هیات اقتصادی استان با محوریت اعضای اتاق بازرگانی تبریز و در معیت استاندار آذربایجان شرقی در همایشی با اعضای اتحادیه صنعتگران و تجار ارمنستان دیدار کردند.
استاندار آذربایجان شرقی با تشریح ظرفیت‌های استان در حوزه‌های مختلف صنعتی و تولیدی، گفت: تبریز در طول تاریخ به‌ عنوان محور ارتباطی شرق و غرب مطرح بوده و برخوردار از زیرساخت‌های ارتباطی جاده‌ای، ریلی و هوایی است.
عابدین خرّم افزود: آذربایجان شرقی یکی از استان‌های مهم صنعتی کشور است و در تولید محصولاتی چون فولاد، خودرو و قطعات جانبی، محصولات چرمی، مواد غذایی، محصولات کشاورزی و گلخانه‌ای و شیرینی و شکلات، از قطب‌های اصلی به شمار می‌رود.
وی خاطرنشان کرد: منطقه آزاد ارس در مرز ایران و ارمنستان، با وجود زیرساخت‌های مناسب و معافیت‌های گمرکی و مالیاتی برای واردات مواد اولیه و ماشین‌آلات تولید، آماده پذیرش سرمایه‌ گذاران خارجی است.
ظهوری – سفیر ایران در ارمنستان – نیز با اشاره به روابط در هم تنیده تاریخی و فرهنگی دو کشور گفت: نکته مهم در این میان شناخت نسبت به ظرفیت های دوجانبه است.
آرمن ماریتروسیان – نائب رئیس اتحادیه تجار و صنعتگران ارمنستان – هم ظرفیت‌های صنعتی و تولیدی و همچنین نیازمندی‌های این کشور در بخش‌های مختلف را تشریح کرد و گفت: همکاری‌ها از آشنایی شروع می‌شود و قدم اول برای برقراری و توسعه روابط، آشنایی با ظرفیت‌های همدیگر و به اشتراک گذاری آنها در راستای تأمین نیازهاست.
قاسم قویدل – عضو هیات نمایندگان اتاق تبریز و رئیس کمیسیون کشاورزی این اتاق – نیز با اشاره به سابقه طولانی ارتباط میان ایران و ارمنستان گفت: فعالان بخش خصوصی استان آماده گسترش همکاری های اقتصادی دو جانبه هستند.
در ادامه این همایش، شرکت های ایرانی و ارمنی با مدیریت اتاق بازرگانی تبریز در جلسات رو در رو حضور یافته و مذاکرات تجاری خود را ادامه دادند.
▪️همایش تجاری با فعالین اقتصادی و معاون وزیر اقتصاد ارمنستان

در ادامه این سفر هیات اقتصادی آذربایجان شرقی همایشی با فعالین اقتصادی ارمنستان و اعضای اتاق بازرگانی این کشور و با حضور معاون وزیر اقتصاد در این کشور برگزار کرد.
معاون وزیر اقتصاد ارمنستان در این نشست با تشریح ظرفیت‌های اقتصادی و صنعتی این کشور، بر عزم جدی دولت متبوعش برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری با جمهوری اسلامی ایران با محوریت آذربایجان شرقی و همچنین رفع موانع و تسهیل تردد صادرکنندگان و تجار دو طرف تأکید کرد.
آرزومانیان با اشاره به عضویت ارمنستان در اتحادیه اقتصادی اوراسیا و امکان استفاده از این فرصت برای گسترش روابط تجاری گفت: این امر می تواند منجر به افزایش روابط تجاری دو کشور شود.
استاندار آذربایجان شرقی نیز در این نشست با تأکید بر اینکه باید روزبه‌روز مناسبات اقتصادی و تجاری خود را ارتقا ببخشیم افزود: اراده جدی دو طرف رفع موانع در توسعه روابط است و امیدوارم در این سفر، فارغ از تشریفات بتوانیم اراده دو دولت و دو ملت را به صورت مشهود مشاهده نماییم.
عابدین خرم با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی و صنعتی استان گفت: آذربایجان شرقی و سیونیک به‌عنوان استان‌های هم‌مرز می‌توانند نقش مهمی در گسترش مبادلات اقتصادی دو کشور داشته باشند.
وی اضافه کرد: زیرساخت‌ های مناسب آذربایجان شرقی از جمله منطقه آزاد ارس در همسایگی دو کشور و وجود ۵۰ شهرک و ناحیه صنعتی، می‌تواند سطح تجارت بین دو کشور را متحول کند.
خرّم با بیان اینکه آذربایجان شرقی بهشت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است تاکید کرد: بخش خصوصی ما برای توسعه روابط با کشورهای همسایه عزم جدی دارد و امیدواریم بخش خصوصی ارمنستان هم از این فرصت برای همکاری و سرمایه‌گذاری مشترک استفاده کند.
وی با بیان اینکه کشورهای همسایه شمالی ایران می‌توانند دروازه ورود ما به اتحادیه اقتصادی اوراسیا محسوب شوند افزود: امیدواریم با همکاری نزدیک ارمنستان و آذربایجان شرقی، مراودات خود را با اوراسیا تقویت کنیم که این امر برای هر دو کشور منافع خوبی به همراه دارد.
در ادامه این نشست، شرکت های ایرانی و ارمنی با مدیریت اتاق بازرگانی تبریز در جلسات بی.تو.بی حضور یافته و مذاکرات تجاری خود را ادامه دادند.
▪️نشست با تجار و صنعتگران ایرانی مقیم ارمنستان

این هیات در بخش دیگری از برنامه های خود یک نشست ویژه با تجار و صنعتگران ایرانی مقیم ارمنستان برگزار کرد.
سید یوسف حسینی، عضو هیات نمایندگان اتاق تبریز و رئیس کمیسیون صادرات و مدیریت واردات این اتاق در این نشست با اشاره ای به مشکلات موجود در مرز نوردوز و ترافیک سنگین تریلرهای صادراتی گفت: افزایش کرایه های حمل به ارمنستان از دیگر مشکلات موجود است.
در ادامه جلسه، تجار ایرانی مقیم ارمنستان به بیان مشکلات تجارت با ارمنستان و تبادل نظر با تجار هیات اتاق تبریز و مدیران دولتی مرتبط پرداختند.
محمد کلامی، معاون اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی در این نشست با اشاره به مشکلات گمرک نوردوز و بیان اقدامات انجام شده برای رفع مشکلات این گمرک، از وجود مشکلاتی در مسیر زمینی در خاک ارمنستان خبر داد.
قاسم قویدل، عضو هیات نمایندگان اتاق تبریز نیز در این جلسه درخواست ارائه مکتوب مشکلات و پیشنهادات توسط ریاست سازمان اجتماعی تجار و صنعتگران ایرانی مقیم ارمنستان جهت پیگیری بیشتر و بهتر را مطرح کرد.

▪️بازدید مهمانان آذربایجان شرقی از صنایع ارمنستان

اعضای بخش خصوصی هیات اقتصادی استان در ادامه برنامه های خود به بازدید از صنایع موجود در ارمنستان پرداخت.
اعضای اتاق بازرگانی تبریز با حضور در کارخانه لبنیات و بستنی ماریانا با روند تولید و وضعیت صنایع غذایی این کشور بیشتر آشنا شدند. لازم به ذکر است این کارخانه، بهترین کارخانه در زمینه لبنیات در ارمنستان محسوب می شود.
هیات اقتصادی آذربایجان شرقی در ادامه برنامه های خود از کارخانه فولاد ارس به عنوان مجموعه موفق ایرانی سرمایه گذار در ارمنستان بازدید کردند و صحبت هایی در زمینه نحوه سرمایه گذاری در ارمنستان و مزایا و مشکلات مرتبط با آن بیان گردید تا به نتیجه موردنظر منجر شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.