رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در جمع خبرنگاران تاکید کرد؛

افزایش عدالت اولویت اصلی حوزه درمان است

بهمن نقی پور: برای تکمیل بیمارستان یکهزار تختخوابی تبریز بیش ۴ هزار میلیارد تومان نیاز است!

عصرآزادی/ سرویس شهرستانها: خبرنگاران رسانه های گروهی آذربایجان شرقی در بازدید از پژوهشکده تخصصی ربع رشیدی و بیمارستان یکهزار تختخوابی زهرا مردانی آذری در جریان مراحل پیشرفت این پروژه ها قرار گرفته و در ششمین نشست خبری رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز شرکت نمودند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در جمع اصحاب رسانه با بیان اینکه نگرانی شدیدی بر روی خشکی دریاچه اورمیه وجود دارد گفت: این یک نگرانی جمعی است و نمی‌توان نشست و کاری نکرد اما مستنداتی که در حال حاضر میزان سرطان ریه به علت خشکی دریاچه اورمیه را افزایش داده است وجود نداشته و باید بررسی‌ های افزون‌تری انجام گیرد.
“بهمن نقی‌پور” افزود: موضوع اطلاع‌رسانی دقیق و درست در مورد خدمات انجام شده یکی از نیازهای جامعه است که در این میان رسانه‌ها اصلی‌ترین نقش را برعهده دارد.
وی با بیان اینکه در حوزه درمان افزایش رویکرد عدالت حوزه سلامت است ادامه داد: برای اولین بار بیمارستان‌های هریس و اسکو اعتبار گرفته و رتبه درجه یک کسب کرده و ۹ واحد دندانپزشکی اخیراً پلمب شده و ۷ واحد دیگر نیز به واحد بررسی معرفی شده است.
نقی‌پور به رویکرد آموزشی فرهنگی در دانشگاه علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: ایجاد زیرسازی و اجرای ۴۰ برنامه فرهنگی و آموزشی در دانشگاه از جمله آنهاست و اعزام دانشجویان به مسابقات جهانی و کسب نیز رتبه‌های برتر داشته‌اند.
وی به اعزام هیات علمی دانشگاه به طرح حکیمان در مشهد پرداخت و یادآور شد: بیش از ۱۴ اردوی جهادی پزشکی از ابتدای سال جاری برگزار شده است.
نقی پور تاکید کرد: بیش از ۴۰۰ مورد خدمات دندانپزشکی برای معلولان، کمک به افراد تحت پوشش کمیته امداد و خدمت‌رسانی در روستاهای کم بضاعت از برنامه‌های امسال بود لذا در این اردوها سعی شده که ویزیت‌های اساسی و دندانپزشکی صورت پذیرد که قبلاً اغلب در کشیدن دندان بود ولی از سال ۱۴۰۱ به بعد عصب کشی، ترمیم و غیره هم در زیرمجموعه کارهای گروه جهادی قرار گرفته است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز بیان کرد: در حوزه بهداشت اقدامات متعدد در حوزه جوانی جمعیت انجام شده است؛ در حوزه جوانی جمعیت باید بسیار کار کرد زیرا پیری جمعیت یک معضل آینده کشور است و این اصلاً موضوع سیاسی و جناحی نیست و همه باید همدیگر را در این موضوع آگاه کنند.
نقی پور خاطرنشان کرد: در آمار کسب شده تعداد فرزندان زوجینی که وضعیت مالی خوبی دارند کمتر است لذا نتیجه می‌گیریم که این موضوع چندان هم به اقتصاد خانواده‌ها ربطی ندارد و از مسائل فرهنگی نشات می‌گیرد.
وی متذکر شد: بیمارستان یکهزار تختخوابی تبریز از ۶ سال پیش کلنگ زنی شده و اکنون به ۲۲ درصد رسیده است لذا بیش ۴ هزار میلیارد تومان برای تکمیل آن نیاز است.
نقی پور ادامه داد: این یک پروژه ملی است و بودجه ملی هم دارد، ولی با این بودجه‌ها تمام نمی‌شود از این‌رو از راه‌های مختلف اعم از گرفتن بودجه در سفر رئیس جمهور و مولدسازی املاک علوم پزشکی است.

نقی پور با تاکید بر اینکه رشته علوم پزشکی رشته‌های سختی دارد اضافه کرد: رزیدنت‌ها، دانشجو هستند که در حال تحصیل در دو بخش تئوری و بالینی است که در کنار استاد و شیفت‌های شب و روز این بخش را می‌گذارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: رزیدنت‌ها اگر در این حوزه‌های کاری فعالیت نکنند، بعدها با سختی روبرو خواهند شد، اما هیچ وقت بار اضافی خارج از برنامه برای رزیدنت‌ها وارد نمی‌شود و حتی حامی‌ترین دانشگاه علوم پزشکی برای تبریز است که از رزیدنت‌ها حمایت می‌کنند.
نقی‌پور اظهار کرد: موضوع همراه‌سرای مراکز درمانی موضوع اصلی برای ماست ولی این یک هزینه سنگین است و در هیچ چارتی هم برای آن بودجه‌ای تعیین نشده است ولی امید است با کمک خیرین همراه‌سراها در کنار بیمارستان‌ها ایجاد شود.
وی یادآور شد: اکثریت مبالغ موردنیاز برای راه‌اندازی دستگاه تامین شده و چندین بخش پاراکلینیک اورژانش و تصویربرداری راه‌اندازی شده و اعمال جراحی خاص کودکان راه‌اندازی شده ولی در بیمارستان کودکان مردانی‌آذر همه اینها ایجاد شده اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز پیرامون تعطیلی آخر هفته گذشته نیز بیان داشت: پیشنهاد تعطیلات را وزیر بهداشت داده بود و ۵ شهر بالای ۴۰ درجه بودند و از آنجایی که درجه بالای هوا برای سلامتی انسان مضر می باشد به این نتیجه رسیدند که دو روز تعطیل شود و خوشبختانه در آذربایجان شرقی هیچگونه فوتی به علت گرمازدگی وجود نداشت.
نقی پور در خصوص مهاجرت برخی پزشکان هم یادآور شد: تعدادی از کادر درمان آذربایجان شرقی مهاجرت کرده و یا مرخصی بدون حقوق گرفته و به کشور های دیگر برای طبابت رفته اند لذا پذیرش تعداد کارکنان افزایش یافته و برای ما نیز تاسف آور است ولی همچنان این دغدغه وجود دارد و امیدواریم علل آن بررسی و به حداقل ممکن کاهش یابد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.