بابک نهرین پس از چند سال وقفه با برنامه کُمدی بازار دوباره به صحنه آمد؛

خط قرمزهای تبریز تعریف شده نیست!

مشارکت بازیگران طنز تورک زبان آذربایجان شرقی، غربی، اردبیل، زنجان و تهران در کُمدی بازار

عصرآزادی آنلاین/ سرویس فرهنگی: بابک نهرین – فعال جوان حوزه کُمدی آذربایجان – که در گذشته اجراهای مختلف کُمدی صحنه ای و مجازی از وی را در مناسبت های متعدد به خاطر داریم پس از ۴ سال وقفه، با اجرای سبک جدید نمایش های طنز منحصربفرد خود تحت عنوان “کمدی بازار” به صحنه می آید.
این بازیگر طنز تبریزی در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه همواره تلاش کرده ایم قطعات طنز را با مِتد روز برای علاقمندان ارائه کنیم اعلام کرد: برای اولین بار با برنامه تلنت شوی “کمدی بازار” در سالن استاد صیامی مجتمع فرهنگی تبریز همراه شهروندان خواهیم بود.
وی با بیان اینکه محورهای این برنامه در موضوعاتی مانند فرهنگ شهروندی، معضلات اجتماعی و چالش های روزمره خواهد بود گفت: برای ساخت این برنامه با ارگان های اجتماعی مشورت کرده ایم تا مطالب ارائه شده، جامع و قابل استفاده باشد.
نهرین با اشاره به تغییر ذائقه و سلیقه مردم در برنامه های طنز و کمدی افزود: در این دوره از نمایش های صحنه ای از حالت نمایش های چند ساعته به سمت اجرای نمایش های متفاوت در آیتم های کوتاه رفته و حوصله مردم را در نظر گرفته ایم.
وی با بیان اینکه این سری از اجراهای طنز گروه هنری بابک یکسال به طول خواهد انجامید اظهار داشت: در این دوره از اجراها، محیطی فراهم کرده ایم که تمام خانواده ها حضور یافته و بدون مشکل محتوایی، برنامه برای تمام سنین و عموم خانواده ها قابل استفاده باشد.

حضور بازیگران طنز تورک زبان از سراسر کشور

بابک نهرین در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: یکی از ویژگی های “کمدی بازار” حضور بازیگران طنز تورک زبان سراسر کشور به صورت مهمان در این برنامه خواهد بود.
وی ادامه داد: از بازیگران طنز استان های آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان گرفته تا بازیگران تورک زبان ساکن تهران در سلسله برنامه های طنز کمدی بازار حضور می یابند.

اجرای طنز در تبریز بسیار دشوار است

نهرین در ادامه با اشاره به محدودیت های مختلف در اجرای برنامه های طنز در تبریز گفت: در تمام کشور خط قرمزهای ترسیم شده وجود داشته و باید مراعات شوند اما خط قرمزهای تبریز تعریف شده نیست و هرکس برای خود خط قرمزی دارد!
وی اظهار داشت: نمایش های طنز، محلی است تا شهروندان علاوه بر نشاط و سرگرمی، هیجانات خود را تخلیه کنند؛ ضمن اینکه تلاش می شود در موضوعات مختلف نیز فرهنگ سازی گردد.

حذف فرم و حرکت در نمایش های تبریز

نهرین با بیان اینکه برای نمایش های طنز و کمدی حساسیت ایجاد کرده اند اضافه کرد: عده ای همواره در تلاش بوده اند علیه دیگران زیرآب زنی و حاشیه سازی کنند به همین خاطر نیز امروزه فرم و حرکت از نمایش های تبریز حذف شده و مجوز داده نمی شود.
وی با بیان اینکه بیکار کردن و از نان انداختن مردم هنر نیست افزود: به خاطر زیرآب زنی یک عده علیه هنرمندان، امروزه فعالان حوزه فرم و حرکت نمایش بیکار شده اند.

بزرگان هنرهای نمایشی تکرار ناپذیر هستند

نهرین، هنرمندان عرصه تئاتر و نمایش را سرمایه های اجتماعی خواند و گفت: بزرگان هنرهای نمایشی تکرار ناپذیر بوده و نباید با حاشیه سازی های بیهوده برای این قشر مانع تراشی کرد.
وی خاطرنشان کرد: اساتیدی مانند هاشم چاووشی، ناصر هاشمی، یعقوب صدیق جمالی، علیرضا رنجی پور، علی پوریان و سایرین نام های تکرار ناپذیر هستند و تربیت چنین نسلی سال ها زمان خواهد برد.
نهرین یادآور شد: امروزه مردم برای فرار از فشارها و چالش های روزمره به تخلیه هیجانات و شور و هیجان و شادی نیاز دارند و برنامه های هنری، بهترین و سالم ترین امکان برای نشاط اجتماعی را فراهم می کند.

همه گیری کرونا و آفت طنزهای اینستاگرامی

این بازیگر طنز و کمدی جوان تبریزی تاکید کرد: ایام همه گیری کرونا به فضای نمایش های طنز آسیب های زیادی وارد آورد و متاسفانه افرادی را یک شبه معروف کرد که حتی تجربه یک اجرای صحنه ای را نداشتند.
وی با بیان اینکه یکی از انتقادات مطرح شده به اجراهای قبلی گروه هنری بابک، اجرای برخی شوخی های صحنه ای بود افزود: امروز در نمایش های اینستاگرامی به راحتی فحش و ناسزا و شوخی های دور از شان اجتماعی را به بهانه طنز ارائه می کنند و کسی اعتراض نمی کند.

اقتصاد تئاتر؛ حلقه گمشده هنرهای نمایشی

نهرین با تاکید بر لزوم همکاری بنگاه های اقتصادی به عنوان اسپانسر در اجراهای نمایشی گفت: هزینه های “کمدی بازار” ماهانه بالای یک میلیارد تومان است و با بلیط فروشی نمی شد از پس هزینه های دکور، عوامل اجرایی و هزینه های جانبی برآمد که سراغ حامیان مالی رفته ایم.
وی با بیان اینکه برنامه های هنری و طنز کمدی بازار تا یکسال آینده برای ۵۰ نفر با حقوق مکفی اشتغالزایی کرده است یادآور شد: امروزه، اقتصاد تئاتر و درآمدزایی حلقه گمشده هنرهای نمایشی در تبریز به شمار می آید که باید مسائل آن مورد توجه متولیان قرار گیرد.
شایان ذکر است برنامه “کمدی بازار” سبک جدید نمایش های طنز گروه هنری بابک به نویسندگی محسن خدابنده از روز ۲۱ دی ماه ۱۴۰۲ در سالن استاد خانعلی صیامی مجتمع فرهنگی ۲۲ بهمن به صحنه رفته و این برنامه صحنه ای قرار است هر هفته از طریق پلتفورم مجازی “منه باخ” نیز منتشر شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.