عصرآزادی آنلاین/ محمد فرج پور باسمنجی
فلسفه به کارگیری رنگ های شاد در اعیاد و جشن های ملی و بین المللی حکایتهای شنیدنی دارد.
نوروز و چهارشنبه سوری به عنوان یکی از جشن های ایرانی، قفقازی، ترکان آسیای میانه، عثمانی و خزری، رنگ و لعاب زرد، قرمز و نارنجی بخود گرفته است و ساز و قوپوز عاشیق ها و در لباس رقص آذربایجانی نیز که جهانی شده است ترکیب این رنگ های شادی و زیبا بسیار دیدنی است.
رنگ و نقش لباس ها در نقاشی های سلطان محمد تبریزی یکی از بزرگترین نمایندگان چیره دست مکتب تبریز معمولاً رنگ هایی از نوع زرد، نارنجی، قرمز یا سبز روشن و بنفش لاجوردی است و رنگ نقش ها و کاشیکاری های زمینه، بیشتر آبی و سبز تیره یا متوسط است و به همین دلیل، نقش آدم ها روی زمینه به خوبی دیده شده و برجسته به نظر می آید.
رنگ زرد از نظر روان شناسی رنگ ها، بهترین رنگ محسوب می شود و شما اگر اکثر نمادهای برجسته هنری در خیابانها و محافل عمومی در کشورهای مختلف را ببینید با رنگ زرد مزین شده اند.
همچنین اکثر وسایط نقلیه عمومی، کودکستان ها، سالن های نمایش، استودیو های تلویزیون با رنگ زرد پوشش داده میشود و جالب اینجاست که خداوند عالمیان در قرآن کریم نیز به رنگ ها و نقش آنها اشاره فرموده و در آیه ۶۹ بقره به رنگ زرد اشاره روشنی می فرماید.
با اين وصف رنگ زرد به عنوان اولين رنگ مطرح شده در قرآن محسوب می شود و جالب اين است كه در علوم مختلف نيز خواص منحصر به فردى از جمله بيشترين درخشندگى براى آن ذكر شده است. اين رنگ با واژه هاى صفر، صفراء و مصفّرا، ۵ بار در آيات شریفه قرآن كريم معرفى شده است.
اين آيات عبارتند از: سوره بقره آيه ۶۹، سوره روم آيه ۵۱، سوره زمر آيه ۲۱، سوره حديد آيه ۲۰ و سوره مرسلات آيه ۳۳. طبق فرموده قرآن، رنگ زرد «تَسُرُّ النَّاظِرِينَ» (بينندگان را بنشاط و فرح آورد) بنابراین رنگ زرد در اکثر ملل رنگ شادی و درخشندگی است.