- Advertisement -

گوشت قرمز غایب سفره های ۸.۲ از خانواده های ایرانی/ نوشابه رقیب پیشتاز گوشت

image_print

عصر آزادی آنلاین، بر اساس نتایج نظرسنجی‌های ایسپا، سبد غذایی خانوار ایرانی نشان می‌دهد ۸.۲ درصد از خانوارهای ایرانی طی یک سال گذشته گوشت قرمز مصرف نکرده‌اند این در حالیست که میزان مصرف نوشابه طی یک سال افرایش یافته است.

نتایج نظرسنجی‌های ایسپا نشان می‌دهد ۴.۵درصد خانوارها در سال گذشته هر روز نوشابه مصرف کرده‌اند. ۱۹.۲درصد نیز «چند روز در هفته»، ۳۵ درصد «چند روز در ماه» و ۱۹.۹درصد خانوارها نیز «چند روز در سال» گذشته نوشابه مصرف کرده‌اند. این بررسی ها همچنین نشان داد ۲۱.۱ درصد خانوارها اصلاً نوشابه مصرف نمی کنند. مقایسه نتایج نظرسنجی سال های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ نشان می دهد، میزان مصرف نوشابه طی یکسال گذشته افزایش یافته است.
در خصوص مصرف دوغ نیز، ۱۸.۶ درصد مردم گفته‌اند در خانواده‌شان هر روز دوغ مصرف می‌کنند. ۳۴.۹درصد گفته‌اند «در هفته چند روز» مصرف می کنند و ۲۸.۱درصد «در ماه چند روز» دوغ مصرف می‌کنند.
همچنین ۷.۹درصد پرسش شوندگان گفته‌اند «در سال گذشته چند بار» دوغ مصرف کرده‌اند و ۱۰.۴درصد اصلاً دوغ مصرف نمی‌کنند. این درحالی است که در نظرسنجی سال ۱۳۹۸ مصرف دوغ «در هفته چند روز» و «در ماه چند روز» به ترتیب ۵۰.۳درصد و ۲۳.۲درصد بوده است و ۵.۵درصد در نظرسنجی سال ۱۳۹۸ اصلا دوغ مصرف نکرده اند.‍
۸.۲  درصد از خانوارهای ایرانی طی یکسال گذشته گوشت قرمز مصرف نکرده اند
نتایج نظرسنجی نشان می دهد، ۴.۳ درصد خانوارهای ایرانی هر روز گوشت قرمز مصرف می‌کنند. ۴۰.۲ درصد گفته‌اند در هفته چند روز و ۳۲.۸ درصد در ماه چند روز گوشت قرمز مصرف می‌کنند. شایان ذکر است ۱۴.۴ درصد خانوارها در سال گذشته چندبار گوشت قرمز مصرف کرده‌اند و ۸.۲ درصد گفته‌اند در طول سال اصلاً گوشت قرمز مصرف نکرده اند. در مقایسه با خرداد ۹۸ به میزان افرادی که گفته‌اند در خانواده‌شان اصلاً گوشت قرمز مصرف نمی‌کنند ۳.۵ درصد افزوده شده است.
درخصوص میزان مصرف گوشت مرغ در خانوارهای ایرانی طبق نتایج نظرسنجی می‌توان گفت: ۴.۴ درصد خانوارها هر روز، ۶۲ درصد چند روز در هفته و ۲۸.۴ درصد چند روز در ماه گوشت مرغ مصرف می‌کنند. ۳.۷ درصد خانوارها طی سال گذشته چندبار گوشت مرغ مصرف کرده‌اند و ۱.۳ درصد گفته‌اند اصلاً گوشت مرغ مصرف نمی‌کنند. میزان مصرف گوشت مرغ در مقایسه با خرداد ۹۸ حدود ۱۲.۶ درصد به صورت مصرف هر روز یا چندروز در هفته در سبد غذایی خانوارها کاهش داشته است.
گوشت ماهی یکی دیگر از منابع پروتئینی است که میزان مصرف آن در بین خانوارهای ایرانی مورد سوال قرار گرفته است. ۰.۶ درصد مصاحبه شوندگان گفته‌اند طی یک سال گذشته در خانواده‌شان هر روز ماهی مصرف شده است. ۱۱.۴ درصد چند روز در هفته، ۳۰.۲ درصد چند روز در ماه و ۳۳ درصد چند روز در سال گذشته ماهی مصرف کرده‌اند. ۲۴.۶ درصد پاسخگویان گفته‌اند اصلاً در خانواده‌شان ماهی مصرف نمی‌کنند. میزان مصرف روزانه و چندروز در هفته گوشت ماهی نیز در مقایسه با سال گذشته ۸.۳ درصد کاهش داشته است.
مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) در مرداد ۱۳۹۹ نظرسنجی های مذکور را با جامعه آماری افراد بالای ۱۸ سال ساکن در کل کشور (شهر و روستا) و اندازه نمونه ۱۵۷۵ به شیوه مصاحبه تلفنی اجرا کرده است.

0

- Advertisement -

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

fa_IRPersian
fa_IRPersian