در نشست مشترک رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز و سرکنسول ترکیه تاکید گردید؛

توسعه گردشگری سلامت زمینه ساز تمام همکاری هاست

عصرآزادی آنلاین/ سرویس فرهنگی: در نشست مشترک رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز و سرکنسول ترکیه در تبریز بر لزوم گسترش همکاری های علمی، آموزشی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و دانشگاه های ترکیه تاکید شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز به همراه معاونین و روسای بیمارستان های این دانشگاه با سرکنسول ترکیه در تبریز و هیات همراه در محل سالن کنفرانس حوزه ریاست دیدار و از رتبه سوم کشوری این دانشگاه پس از دانشگاههای تهران و شهید بهشتی خبر داد.
بهمن نقی پور افزود: دانشگاه علوم پزشکی تبریز با فعالیت ۱۱ دانشکده، ۳۲ واحد آموزشی، بیش از ۲۰۰ رشته تحصیلی، ۳۰ مرکز تحقیقاتی، ۱۹ شبکه بهداشتی، ۲۹۸ مرکز بهداشتی و ۸۵۵ خانه بهداشت به عنوان یکی از دانشگاه های پیشرو در کشور شناخته شده است.
وی با اشاره به انعقاد تفاهم نامه های مشترک مابین دانشگاه علوم پزشکی تبریز و دانشگاه های علوم پزشکی کشور ترکیه گفت: امیدواریم سندها و قراردادهای همکاری علمی باعث گسترش فضای تعاملات و تبادلات علمی بین دو کشور شود.
وی ضمن اعلام آمادگی دانشگاه علوم پزشکی تبریز برای توسعه همکاری همه جانبه از نظر آموزشی، درمانی، تحقیقاتی و پژوهشی با دانشگاه های ترکیه افزود: به منظور توسعه این همکاری ها تلاش می شود تا ضمن عمل به مفاد تفاهم نامه هایی که پیش از این منعقد شده است تفاهم نامه های جدید در راستای سیاست های آموزشی و درمانی مشترک تدوین شود.
نقی پور در خاتمه اظهارات خود از وزیر بهداشت و درمان ترکیه برای حضور در ایران و دانشگاه علوم پزشکی تبریز دعوت به عمل آورد.
سرکنسول ترکیه در تبریز نیز در این جلسه گفت: آذربایجان شرقی و دانشگاه علوم پزشکی تبریز اهمیت ویژه و منطقه ای را در سطح ایران داراست که بدون شک به آن اذعان داریم.
چتین تانیر Çetin Tanır با اشاره به مشترکات فرهنگی و دینی بین دو کشور ادامه داد: با توجه به ویژگی های برجسته آذربایجان شرقی و بخصوص مراکز علمی این استان از جمله دانشگاه علوم پزشکی تبریز، توسعه همکاری های علمی بین دو کشور می تواند در توسعه علمی منطقه تاثیر گذار باشد.
وی افزود: از سال ۲۰۱۹ به بعد حدود ۲۰۰ دانشجو از کشور ترکیه به ایران عزیمت کرده اند که تنها ۳ نفر از این دانشجویان جذب دانشگاه علوم پزشکی شده اند و امیدواریم پس از فارغ التحصیلی و بازگشت به ترکیه، این دانشجویان پل ارتباطی برای تبادل اطلاعات علمی و گسترش فعالیت های پژوهشی و بهداشتی باشند.
تانیر، توسعه گردشگری سلامت را در گرو رقابتی بودن این عرصه دانست و اضافه کرد: توسعه گردشگری سلامت زمینه را برای همکاری های هر چه بیشتر مابین دو کشور فراهم خواهیم کرد.
مسئول دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال غرب کشور – توحید نجف زاده – نیز در این نشست گفت: تاکنون تفاهم نامه های زیادی مابین دانشگاه های ایران و ترکیه امضا شده است ولی برخی از این تفاهم نامه ها به صورت کامل عملیاتی و اجرا نشده و باید در ادامه همکاری ها تمرکز بر عملیاتی کردن تفاهم نامه های پیشین نیز قید گردد.
در ادامه این جلسه، مدیر امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز گفت: تبریز در عین همسایگی و قرابت های فرهنگی و زبانی با کشور ترکیه، همواره در طول تاریخ دروازه مطمئن و امن برای ورود ترکیه به شرق بوده و می باشد که سابقه جاده ابریشم نیز گواه این موضوع است.
خداداد خدادادی ادامه داد: می دانیم که همکاری علمی دانشگاه های ترکیه با دانشگاه های تبریز می تواند این امر مهم را تسهیل کند و کشور ترکیه به عنوان کشور دوست، برادر و همسایه ارزشمند ما همواره ارزش و اهمیت خاصی برای ما دانشگاهیان داشته ولی احساس ما این است که ظرفیت ها و پتانسیل های علمی موجود در روابط دانشگاهی بین ما بنا به دلیل عدیده ای به شکل مطلوب و بهینه مورد بهره مندی طرفین قرار نگرفته است.
داریوش سوادی اسکویی رئیس دانشکده پزشکی نیز در این جلسه با بیان اینکه دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز بزرگترین دانشکده پزشکی کشور است اظهار کرد: بیش از ۴ هزار دانشجو در ۶۰ رشته تخصصی و فوق تخصصی و نزدیک به ۳۰۰ دانشجوی دوره عمومی و ۳۶۰ نفر دانشجوی خارجی در این دانشکده مشغول به آموزش هستند.
غلامرضا اعلایی معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این جلسه معاونت آموزشی دانشگاه را به عنوان یکی از قویترین مجموعه های آموزشی کشور با رتبه ۴ کشوری معرفی کرد و گفت: با تکیه بر توان اعضای هیات علمی دانشگاه آمادگی برقراری ارتباط علمی آموزشی با دانشگاه های کشور ترکیه را در زمینه های تبادل دانشجو و تبادل استاد افتخاری داریم.
غلامرضا اعلایی افزود: برگزاری دوره های کوتاه مدت و کارگاه های تخصصی، آموزش مداوم پرسنل در دوره های خاص و همکاری های مشترک با دیگر مراکز علمی و آموزشی از دیگر برنامه های این معاونت است.
رئیس دانشکده داروسازی نیز در خصوص فعالیت های دانشکده داروسازی گفت: ۱۱ درصد از اساتید دانشکده داروسازی جزو دانشمندان یک درصد جهان هستند.
خسرو ادیب کیا از برنامه ریزی های مقدماتی برای ایجاد شعبه دوم دانشکده داروسازی این دانشگاه در دانشگاه قفقاز ترکیه خبر داد و افزود: ایجاد این دانشکده در راستای توسعه همکاری های مشترک برنامه ریزی شده است.
محمدحسن صاحبی حق – رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تبریز – نیز در این نشست گفت: این دانشکده با ۱۰۶ سال قدمت در ۵ گروه آموزشی پرستاری داخلی، جراحی و اتاق عمل، پرستاری بهداشت جامعه، پرستاری کودکان، روان پرستاری و گروه مامائی در حال فعالیت است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این جلسه با اشاره به ارتقای جایگاه دانشگاه علوم پزشکی تبریز در رتبه های بین المللی گفت: دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نظام رتبه بندی لایدن از ۵۷۷ به ۵۴۰ و در سایماگو از ۵۸۵ به ۴۷۹ ارتقا یافته است.
پرویز شهابی افزود: دانشگاه علوم پزشکی تبریز در زمینه فارماکولوژی، توکسیکولوژی و فارماسیوتیکس با کسب رتبه یک کشوری از رتبه ۷۶ به رتبه ۵۶ در بین دانشگاه های جهان ارتقا یافته است.
وی اضافه کرد: اولین تزریق فرآورده های حاصل از سلولهای بنیادی مزانشیمی به بیمار مبتلا GVHD پوستی بعد از پیوند آلوژن مغز استخوان در دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام گرفت.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این جلسه با بیان اینکه ۴۳ بیمارستان در سطح آذربایجان شرقی فعالیت می کنند اظهار کرد: در زمینه های پیوند کبد، کلیه، قلب، قرنیه و غیره از شهرها و کشورهای مجاور نیز به بیمارستان های تبریز مراجعه می کنند و بیش از ۷ مرکز ناباروری از لحاظ انتقال جنین فعالیت مستمری دارند.
جواد احمدیان ضمن اعلام آمادگی این معاونت برای توسعه همکاری های مشترک گفت: امیدواریم با مبادله بیماران مابین دو کشور گردشگری سلامت نیز تقویت شود.
مریم واعظی رئیس بیمارستان الزهرا و مجتبی محمد زاده رئیس بیمارستان امام رضا (ع) تبریز نیز در این جلسه توانمندی ها و ظرفیت های این بیمارستان ها را در خصوص پذیرش بیماران از شهرهای مختلف استان و کشورهای همجوار مانند آذربایجان، ارمنستان، نخجوان، عراق و غیره ارائه کردند.

شایان ذکر است در پایان این جلسه مشترک دو طرف بر توسعه همکاری های مشترک و تداوم جلسات به صورت مستمر تاکید کردند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.