رئیس بنیاد نخبگان استان مطرح کرد؛

رویکرد جزیره ای حاکم بر آذربایجان شرقی سبب عدم تجمیع منابع می شود

یوسف زندی: ناکارآمدی سیستم سبب شده تا بسیاری از محصولات دانش بنیانی و محصولات نخبگان مغفول بماند
عصرآزادی/ سرویس فرهنگی: رئیس بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی به رویکردهای جدید این در سال جاری اشاره کرد و گفت: یکهزار و ۷۰۰ نفر  ظرفیت علمی فعال شناسایی شده که به ۳۱ کارگروه های مشخص طبقه بندی خواهد شد و برنامه جامع بنیاد ملی نخبگان تعقیب اثربخشی اعضای فعال است.
“یوسف زندی” ادامه داد: طی سال های گذشته ۲ هزار و ۵۰۰ نخبه در بانک اطلاعاتی استان ثبت شده است اما تحقیقاتی بر اساس سن و میزان تحصیلات انجام نشده بود که در مرحله اول به شناسایی آنها پرداختیم و به رده های دانش آموزی، دانشجویی، اساتید و غیره تقسیم شد.
وی با بیان اینکه این آمایش ۴ ماه زمان بُرد و خروجی موثری برای برنامه ریزی به دست آوردیم افزود: یکهزار و ۷۰۰ نفر ظرفیت علمی فعال شناسایی شد که به کارگروه های مشخص طبقه بندی خواهد شد و برنامه جامع بنیاد ملی نخبگان تعقیب اثربخشی اعضای فعال است.
زندی در ادامه، به برنامه کاربردی و راهبردی با افق دید مشخص بنیاد ملی نخبگان آذربایجان شرقی اشاره کرد و گفت: شناسایی نیروی انسانی یکی از مهمترین اولویت های ما بود و ۳۱ کارگروه تخصصی در حوزه اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، صنایع، هوش مصنوعی و غیره با هدف گروه بندی نخبگان با توجه به موضوع فعالیت و محصولات، تشکیل شد.
رئیس بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی تاکید کرد: رویکرد جزیره ای در سطح استان حاکم است که سبب عدم تجمیع منابع می شود و به صورت هدفدار نمی شود به کارهای عملیاتی پرداخت و این نگاه های جزیره ای بیشتر در عملکرد در دانشگاه ها، مراکز رشد ارگان های مختلف و غیره وجود دارد.
زندی با اشاره به اینکه فلسفه وجود بنیاد ملی نخبگان استان، شناسایی نخبگان و تعریف مرحله رشد آن می باشد تا به مراکز علمی و عملی مختلف معرفی شوند تاکید کرد: کارکرد دیگر فعالیت های بنیاد بررسی و بیان چالش های موجود در جامعه و درخواست راهکار از سوی نخبگان است.
وی خاطرنشان کرد: ناکارآمدی سیستم سبب شده است بسیاری از محصولات دانش بنیانی و محصولات نخبگان مغفول بماند برنامه سال ۱۴۰۳ ارتباط با ارگان های رسمی برای همکاری با آنهاست.
این مقام مسئول با بیان اینکه رویکرد جدید بنیاد رویکرد فناورانه است یادآور شد: به تازگی موفق به اخذ نمایندگی ۳ صندوق نوآوری و شکوفایی و اقدام برای ایجاد در سطح استان شدیم که قطعاً در حمایت نخبگان تاثیر گذار خواهد بود.
زندی به لزوم افزایش امید به آینده در جوانان و کاهش اثر اخبار منفی در سطح جامعه اشاره کرد و گفت: ضرورت بکارگیری نیرو و ظرفیت جوانان توام با خلاقیت و حمایت از  شرکت های نوپا فناور در حوزه فناوری که به محصول نهایی دست یافته اند، از دیگر برنامه های این بنیاد در سال جاری است.
رئیس بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی افزود: بر اساس شیوه نامه ابلاغی سازمان اداری و استخدامی هر شش ماه یک بار فراخوان عمومی توسط بنیاد نخبگان منتشر و متقاضیان سوابق فعالیت های خود را در سامانه بنیاد ملی نخبگان ثبت خواهد کرد و یک اولویت شغلی اصلی و دو اولویت ذخیره را انتخاب خواهند کرد.
زندی تاکید کرد: توسط بنیادهای نخبگان استانی پرونده های متقاضیان طی ۱۰ روز کاری بررسی و راستی آزمایی شده و به کارگروه شناسایی ارائه می شود تا ارزیابی های عمومی و تخصصی متقاضی در کارگروه انجام شود و پس از آن تایید ارزیابی شایستگی شغلی توسط کانون های ارزیابی جهت جذب به دستگاه های اجرایی مرتبط معرفی خواهند شد.
رئیس بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی یادآور شد: چنانچه فردی در کارگروه شنایی برگزیده نشود می تواند پس از ارتقای فعالیت ها و سوابق خود پس از سه ماه مجدد درخواست خود را در سامانه بنیاد نخبگان ثبت کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح طرح بورسیه صنعتی پرداخت و گفت: طرح بورسیه صنعتی به منظور به کارگیری دانشجویان مستعد تحصیلی در واحدهای اقتصادی اجرا می‌شود.
زندی در پایان تاکید کرد: شناسایی، هدایت، توانمندسازی، جذب و نگهداشت سرمایه انسانی مستعد برتر و نخبه در واحدهای اقتصادی کشور، آموزش مهارت‌‏های لازم و مرتبط با نیازهای واحدهای اقتصادی به استعدادهای برتر، ارتقای توانمندی‌های عملی و فنی استعدادهای برتر از طریق ارتباط مستمر آنان با واحدهای اقتصادی، استفاده از ظرفیت‏‌های اجتماع نخبگانی برای ارتقای فعالیت‌های واحدهای اقتصادی، از مهمترین اهداف این طرح است.
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.