اهمیت توجه به احیای گردشگری سلامت در آذربایجان شرقی از نگاه "عصرآزادی"

برندینگ؛ نیاز تبریز برای قطب بین المللی گردشگری سلامت

عصرآزادی/ شهرام صادق زاده
تبریز و آذربایجان شرقی در بین مردم کشورهای همسایه و منطقه قفقاز از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند که ریشه در ادوار تاریخ درخشان این دیار داشته و امروزه با رواج صنعت گردشگری، ارتباط ملت های همسایه با یکدیگر نزدیک تر از قبل شده است.
گردشگری سلامت در کنار وجود ظرفیت های تاریخی، فرهنگی و طبیعی یک پَک کامل را جهت بهره مندی گردشگران خارجی فراهم آورده است که در گذشته های نه چندان دور بازار آن گرم بود و به دلیل برخورداری آذربایجان شرقی از زیرساخت های مناسب حوزه پزشکی و درمان، سالانه میزبان گردشگران سلامت کشورهای همجوار بود که برای رفع نیازهای پزشکی و درمانی خود به این استان سفر می‌ کردند اما متاسفانه زیاده خواهی برخی ها، مانع تداوم آن شد.
دور سوم همایش بین المللی “همیاری نخبگان، مردم، دولت و نهادهای انقلابی در گام دوم انقلاب” تحت عنوان “تبریز، قطب بین المللی گردشگری سلامت” با محوریت فرصت ها و چالش های آذربایجان شرقی و با حضور مقامات استانی و کشوری در دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد.
در حقیقت، هدف از این همایش بررسی فرصت‌ها، چالش‌ها و راهکارهای ارتقای جایگاه تبریز به‌ عنوان یکی از ظرفیت‌ های گردشگری سلامت بود که به عنوان یکی از گام‌های مهم در راستای توسعه پایدار آذربایجان شرقی به ویژه در حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی، با توجه به پتانسیل‌ های گردشگری سلامت در منطقه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و توانست راهکارهای نوین در جذب گردشگران سلامت را برای تبریز و منطقه شمالغرب کشور مجدداً نهادینه نماید…
امسال ۷۳ هزار گردشگر خارجی از ۶۳ کشور جهان در استان اقامت کرده اند
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی با بیان اینکه آذربایجان شرقی از مسیر گردشگری به مقصد گردشگری تبدیل شده است گفت: از ابتدای سال جاری نزدیک به ۳ میلیون گردشگر در هتل های استان اقامت داشته‌اند که میانگین اشغال هتل ها در فصل تابستان ۱۴۰۳ نزدیک به ۹۵ درصد بود.
“احمد حمزه زاده” ظرفیت های گردشگری استان را بسیار بالا دانست و افزود: با ثبت‌ جهانی چهار کاروانسرا، ژئوپارک ارس و روستای کندوان در فهرست آثار جهانی، آذربایجان شرقی در بسته سفر تورگردانان بین المللی قرار گرفته است به طوری که از ابتدای امسال تاکنون تعداد ۷۳ هزار گردشگر خارجی از ۶۳ کشور جهان در این استان اقامت گزیده اند.
وی از معاون پارلمانی رئیس جمهور خواستار افزایش مراودات سیاسی با کشور آذربایجان شد و اضافه کرد: مردم کشور آذربایجان و جمهوری خودمختار نخجوان در دهه ۹۰ برای درمان به تبریز سفر می‌کردند که متاسفانه این آمار با شیوع کرونا و سپس تیرگی روابط سیاسی ایران و آذربایجان کاهش یافت و درصد حضور گردشگران سلامت نیز سیر نزولی به خود گرفت.
حمزه‌ زاده تاکید کرد: برگزاری تورهای آشنایی با فرهنگ آذربایجان، برگزاری و شرکت در نمایشگاه های بین‌ المللی، ایجاد کمیته ارزیابی و کیفی‌سازی، صدور مجوز برای آژانس های خدمات مسافرتی، محتواسازی به ۷ زبان دنیا برای بازاریابی در بازار های هدف کشورهای حوزه قفقاز از جمله اقدامات این اداره کل در زمینه افزایش گردشگری سلامت است.
فرصت مناسبی برای معرفی ظرفیت های گردشگری سلامت استان فراهم شد
دبیرکل همایش “گام دوم انقلاب” با اشاره به اینکه سلسه همایش‌های همیاری نهادهای انقلابی، دولت و نخبگان مردم در گام دوم انقلاب آغاز شده است گفت: این همایش در دور اول با محوریت همایش علمی و انقلابی آغاز شده و موضوع اصلی این همایش علمی و انقلابی، فرصت ها و چالش ها تعیین شده است.
“محسن درخشانی” با اشاره به اینکه از میان ۶۵۰ مقاله ارائه شده در دور اول مختص مدیران ارشد و دور دوم متعلق به اساتید حوزه و دانشگاه موضوع گردشگری سلامت به عنوان یکی از فرصت های بزرگ استان برگزیده شد افزود: دور سوم سلسله همایشهای همیاری نهادهای انقلابی دولت و نخبگان مردم در گام دوم “انقلاب” با محوریت قوه مجریه برای برگزاری رویداد تبریز قطب بین المللی گردشگری سلامت انتخاب گردید.
وی با اشاره به پتانسیل آذربایجان شرقی در حوزه سلامت اضافه کرد: این همایش نه تنها فرصتی برای معرفی ظرفیت های گردشگری سلامت استان است بلکه بستری برای تقویت همکاریهای ملی و بین المللی در راستای پیشرفت نظام سلامت کشور محسوب می شود.
درخشانی تاکید کرد: این همایش علمی در تلاش است تا با بررسی دقیق فرصت‌های مختلف در آذربایجان شرقی به ویژه در زمینه گردشگری سلامت، نقش مؤثری در توسعه و پیشرفت آذربایجان شرقی در گام دوم انقلاب ایفا نماید.

متاسفانه نتوانستیم از فرصت گردشگری سلامت در تبریز بهره‌ مند شویم

معاون سیاسی – اجتماعی استاندار آذربایجان‌ شرقی با بیان اینکه فرصت طلایی گردشگری سلامت را از دست داده‌ایم و اکنون با حسرت به دنبال احیای آن هستیم گفت: در تجارت بین‌ المللی یکبار فرصت نصیب ما می‌شود که متاسفانه از فرصت گردشگری سلامت بهره‌ مند نشدیم و با چارچوب و سیاست های قبلی هم‌ نمی‌توان به این امر دست پیدا کرد.
“مرتضی محمدزاده” با ذکر این نکته که در مباحث خدمات پزشکی امکانات بالقوه ای در بین کشورهای منطقه در اختیار داریم افزود: برای حفظ گردشگران سلامت یک برنامه راهبردی نیاز داشتیم تا به فرصت افروزی منجر نشود.
وی با اشاره به اینکه در بحث سلامت فقط با موضوع درمان مواجه نیستیم بلکه حمل و نقل، اقامت، خوراک و خدمات متنوع نیز در آن تاثیر دارند اضافه کرد: اگر بتوانیم این مجموعه را یکجا و کامل داشته باشیم می‌توانیم گردشگری سلامت را احیا نماییم زیرا فرآیند دریافت خدمات فقط محدود به مطلب نیست.
محمدزاده به اهمیت برندینگ در جوامع امروزی تاکید کرد و یادآور شد: یکی از دلایل اصلی ضعف ما در توسعه فردی ‌و اجتماعی است که همواره نتوانسته ایم منافع جمعی را بر منافع فردی ترجیح دهیم که پیوست اجتماعی آن، همپای پیوست تخصصی آن اهمیت دارد.
گردشگری سلامت عاملی بر پیشرفت همه‌ جانبه مناطق استان بوده است
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در غیاب رئیس این مرکز، توسعه گردشگری سلامت را تنها به درمان آنها ندانست و گفت: این نوع گردشگری، عاملی بر پیشرفت همه‌ جانبه استان بوده و از ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و علمی باعث پیشرفت در بدنه اقتصادی، بهداشتی و درمانی استان می‌شود.
“اصغر جعفری روحی”، آذربایجان شرقی را قطب گردشگری سلامت دانست و افزود: اقلیم بکر، فصول چهارگانه، دسترسی آسان به کشورهای منطقه، زیرساخت های درمانی بالفعل که باید بالقوه شوند، از جمله ظرفیت های این استان در گردشگری سلامت است.
وی با اشاره به اینکه برای اولین بار دو بیمارستان بین المللی و محلاتی تبریز در رتبه‌ بندی بهترین کیفیت بیمارستانی و جذب گردشگری سلامت در کشور قرار گرفته اند اضافه کرد: نگاه واقع‌ بینانه، تمرکز بر افزایش زیرساخت های درمانی، هماهنگی با بخش خصوصی، تامین زیرساخت های بیمارستانی، تربیت نیروهای انسانی و هماهنگی میان بخش های مختلف در راستای افزایش توریسم گردشگری سلامت از جمله واقعیت هاست.
متاسفانه گردشگری سلامت به دست واسطه های بی سواد افتاده بود
معاون پارلمانی رئیس جمهوری دولت چهاردهم با تاکید بر اهتمام جدی دولت برای قطع وابستگی از درآمدهای نفتی، گفت: گردشگری سلامت را مولفه اصلی و محوری تحقق قطع وابستگی از درآمدهای نفتی کشور دانست و گفت: تعدادی از استانهای مهم از جمله آذربایجان شرقی به دلیل برخورداری از امکانات بهداشتی مناسب بازیگر اصلی این عرصه هستند.
“شهرام دبیری” با اظهار تاسف از فرصت سوزی در توسعه گردشگری سلامت افزود: در آن دوران تبریز به قطب مهم جذب گردشگران خارجی حوزه سلامت تبدیل شده بود که متاسفانه این عرصه به دست عده ای دلال و واسطه های بی سواد افتاد تا امروز حسرت آن دوران بر دلمان بماند که البته هیچ فایده ای هم ندارد!
وی با اشاره به اینکه چالش های کنونی گردشگری سلامت میراث بی برنامگی سال های گذشته است اضافه کرد: در دهه ۱۳۹۰ و با رشد این صنعت در آذربایجان شرقی، عده ای افراد فرصت طلب در این رابطه سنگ اندازی و اخلال می کردند که در آن موقع هشدارهای لازم را به استانداری آذربایجان شرقی و نظام پزشکی تبریز دادیم اما توجهی نکردند.
دبیری تاکید کرد: ایجاد احساس امنیت و آرامش برای اتباع خارجی عنصر اصلی و تاثیرگذار در توسعه گردشگری سلامت است که باید در این زمینه آموزش ها و توجیهات لازم و کافی برای دست اندرکاران ارائه گردد.
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.