"عصرآزادی‌آنلاین" از مباحث جالب توجه و خبرساز نشست شماره ۳۴۶ پارلمان شهری تبریز گزارش می‌دهد؛

ساختمان‌های غیرمجاز زیر ذره‌بین شورانشینان

عصرآزادی‌آنلاین/ شهرام صادق زاده

سیصد و چهل و ششمین نشست رسمی شورای ششم شهر تبریز که فعالیت آن به دلیل تداوم روزهای جنگی، گویا تا ماه‌های پایانی سال ۱۴۰۵ تمدید شده و احتمال برگزاری انتخابات آن در اواخر آبان ماه محتمل است به صورت علنی و به ریاست غلامرضا احمدی و با حضور تمام اعضا، کارشناسان شهری و شهردار تبریز در ساختمان جدید این نهاد مدنی در خیابان دوکمال برگزار شد اما متاسفانه مشکل دسترسی مسیر شهروندان به ساختمان شورا جهت پیگیری مشکلات خود همچنان پابرجاست!
در جریان برگزاری جلسه علنی این هفته، اعضای شورای شهر خرم‌آباد به عنوان مهمانان ویژه حضور داشتند و با تأکید بر ضرورت تبادل تجربیات میان مدیریت‌های شهری تبریز و خرم‌آباد، موضوعاتی همچون مدیریت نوین پسماند، کاهش تولید زباله، تأمین درآمدهای پایدار و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی مورد توجه قرار گرفت.
از نکات جالب توجه این نشست می‌توان به انتقاد محمدحسن اسوتچی – عضو ادوار شورای شهر تبریز – از بی‌پاسخ ماندن نامه‌های ارسالی به شهرداری اشاره کرد که نسبت به پیامدهای این موضوع هشدار داد و تأکید کرد تداوم این وضعیت می‌تواند ابهامات و احتمالات موجود را به یقین تبدیل کند…

◾️شهروندان آسیب‌دیده جنگ ۴۰ روزه همچنان با مشکلات و هزینه‌های متعدد مواجه‌اند

لایحه شهرداری تبریز مبنی بر اختصاص ۲۰ میلیارد تومان برای کمک به هزینه‌های درمانی و تأمین بخشی از اسباب و اثاثیه آسیب‌دیده خانواده‌های آسیب‌دیده در جنگ ۴۰ روزه مورد تصویب شورانشینان تبریز قرار گرفت.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای ششم شهر تبریز با اشاره به بررسی و تصویب این لایحه در کمیسیون مربوطه اظهار کرد: شهروندانی که در جریان جنگ ۴۰ روزه دچار آسیب شده‌اند، همچنان با مشکلات و هزینه‌های متعددی مواجه هستند و لازم است شهرداری با تصویب این کمک، بخشی از هزینه‌های آنان را تقبل کند لذا این افراد در شرایط دشواری قرار دارند و انتظار می‌رود مدیریت شهری با اتخاذ تصمیمات حمایتی، بخشی از مشکلات آنان را کاهش دهد.
داود امیرحقیان با اشاره به وضعیت اسکان موقت آسیب‌دیدگان جنگ رمضان افزود: برای برخی از افرادی که منازل‌شان در جریان جنگ اخیر آسیب دیده است، هزینه رهن مسکن به مدت یک سال تأمین شده بود اما مهلت استفاده از این خانه‌ها برای تعدادی از خانواده‌ها رو به پایان است و باید برای تأمین مسکن آنان چاره‌اندیشی شود لذا شهرداری در زمینه بازسازی و احداث ساختمان‌های آسیب‌دیده از بمباران اخیر از جمله ساختمان ابریشم در منطقه ۵ تبریز عملکرد قابل قبولی نداشته و لازم است این موضوع با جدیت بیشتری پیگیری شود.
وی با تأکید بر ضرورت تسریع در بازسازی این منازل تخریب‌شده خاطرنشان کرد: خانواده‌های آسیب‌دیده همچنان با مشکلات اسکان مواجه هستند و با افزایش هزینه‌های رَهن و اجاره در سال آینده، شرایط برای آنان دشوارتر خواهد شد بنابراین، شهرداری باید هرچه سریع‌تر روند بازسازی و احداث خانه‌های آسیب‌دیده را به سرانجام برساند.
در این خصوص، روح‌الله رشیدی، عضو شورای شهر تبریز نیز با استقبال از اختصاص این اعتبار تاکید کرد: تصویب این لایحه اقدام مثبتی است اما باید مشخص شود که آیا کمک پیش‌بینی‌شده، شهروندان غیرنظامی را که در جریان جنگ اخیر آسیب دیده‌اند نیز شامل می‌شود یا خیر، زیرا این افراد نقشی در وقوع حوادث نداشته‌اند و نباید در روند دریافت حمایت‌های لازم با ابهام مواجه شوند از این‌رو، لازم است دامنه شمول این مصوبه به‌روشنی مشخص شود.
با این اوصاف، اعضای شورا با اشاره به عبارت درج‌ شده در لایحه درباره ترمیم بخشی از هزینه‌های آسیب‌ دیدگان، بر ضرورت توجه به ضوابط تعیین‌شده برای مشمولان این کمک تأکید کردند و در نهایت، لایحه مساعدت ۲۰ میلیارد تومانی برای کمک به هزینه‌های درمانی و تأمین بخشی از اسباب و اثاثیه آسیب‌دیدگان جنگ اخیر با رأی موافق اعضای شورای شهر تبریز به تصویب رسید.

◾️پرونده‌ گردان‌ها بدانند که نمی‌شود برای سود خود، زندگی مردم را به خطر بیاندازند!

در پی تذکرهای متعدد اعضای شورای شهر درباره ساخت‌وسازهای غیرمجاز در منطقه یک تبریز، روح‌الله رشیدی سخنگوی شورای ششم شهر تبریز با هشدار نسبت به تبعات ادامه این روند، تأکید کرد که تخلفات ساختمانی اگر در همان مراحل اولیه متوقف نشوند، می‌توانند در آینده به یک معضل جدی و انفجار شهری تبدیل گردند!
او طی یک تذکر جدی در صحن علنی شورای شهر تبریز گفت: درباره نامه‌های بی‌جواب، دوباره نامه می‌زنیم اما باز هم اعتنایی نمی‌شود، به طوری که یک سال از موضوع تأمین و تجهیز ورزشگاه یادگار و مصوبه‌ای که در آستانه بازی‌های تراکتور مطرح شد گذشته است؛ فرجام آن مصوبه و صورت‌حساب هزینه‌هایی که برای یادگار امام انجام شده را ارائه کنید.
رشیدی با اشاره به اینکه آیا این موضوع فقط خوراک رسانه‌ای بود یا اقدامی انجام شده است افزود: بالاخره یک شخص باید پاسخگو باشد زیرا مصوبه شورا یک وجه عاطفی دارد اما در کنار آن یک وجه قانونی نیز دارد و ما فرجام قانونی مصوبه را مطالبه می‌کنیم.
وی به موضوع ساخت‌وسازهای مجاز و غیرمجاز در منطقه یک اشاره کرد و افزود: در یک مورد، برای یک طبقه پروانه گرفته شده، اما در کمتر از یک سال، ۶ طبقه احداث شده است کمااینکه شهرداری در جواب می گوید تخلف را گزارش کردیم و پرونده به کمیسیون ماده ۱۰۰ رفته است و در نمونه‌ای دیگر نیز یک ساختمان بدون تأمین پارکینگ به ۸ واحد رسیده است!
رشیدی تأکید کرد: مطرح کردن این موارد برای مُچ‌گیری نیست؛ مسئله این است که چنین ساخت‌وسازها مانند بمب گذاری است که به خاطر سود کوتاه مدت، در آینده می‌توانند به یک معضل و حتی انفجار شهری تبدیل شوند و آیندگان، ما را بخاطر عدم توجه به این موضوع ملامت کنند، حال سؤال این است که چرا همان زمانی که تخلف در حال انجام بود سخت‌گیری نشد؟ آیا کسی در این میان ذی‌نفع است؟!
رشیدی با انتقاد از افرادی که به دنبال کسب سود از چنین ساخت‌وسازهایی هستند متذکر شد: پرونده‌ گردان‌ها بدانند که نمی‌شود برای سود خود، زندگی و سرنوشت مردم را به خطر بیاندازند و نمی‌شود ساختمانی را با مصالح و شیوه‌ای نامناسب ساخت و بعد، آن را به امان خدا رها کرد!
سخنگوی شورای ششم شهر تبریز در پایان به وضعیت مقبره‌الشعرا پرداخت و گفت: وقتی درباره سرنوشت مقبره‌الشعرا صحبت می‌کنیم، باید نقش شهرداران گذشته در اتفاقاتی را که در این مجموعه افتاده را نیز در نظر بگیریم کمااینکه در دهه ۹۰، ساماندهی‌های بدون حساب‌وکتاب و برخی مداخلات در این محدوده انجام شد و اگر همان زمان سیستم پاسخگو بود، شاید مقبره‌الشعرا امروز به چنین وضعیتی دچار نمی‌شد!
بر اساس این گزارش، در نشست علنی این هفته، برخی از اعضای شورا با انتقاد از طولانی‌شدن روند اجرای پروژه مالازینال، بر ضرورت تعیین تکلیف این پروژه و تکمیل ایستگاه‌های اتوبوس در اتوبان پاسداران تأکید کرده و خواستار تسریع در اجرای طرح‌های عمرانی با هدف کاهش مشکلات شهروندان شدند.
آنها معتقدند شهردار تبریز اعلام کرده است که بسیاری از پروژه‌های بزرگ شهری پس از آغاز پروژه مالازینال شروع شده و به اتمام رسیده‌اند اما این پروژه همچنان به پایان نرسیده است؛ از این‌رو باید مشخص شود علت این تأخیر چیست و آیا پیمانکار در اجرای پروژه با مشکل مواجه است!
شایان ذکر است در این جلسه، سخنگوی شورای ششم شهر تبریز در سؤال کتبی از شهردار تبریز، خواستار توضیح درباره دلایل عدم تحقق هدف اصلی پروژه بازآفرینی محله اسدگلی و واگذار نشدن واحدهای مسکونی احداث‌ شده به ساکنان اصلی این محله شد و اسماعیل چمنی – رئیس شورای اسلامی استان آذربایجان شرقی نیز با تأکید بر ضرورت توسعه ورزش همگانی و تقویت زیرساخت‌های ورزشی در مناطق کم‌برخوردار، خواستار اجرای مصوبات شورا، افزایش حقوق رانندگان استیجاری و رسیدگی به مشکلات کارگران و اقشار کم‌درآمد گردید.

ارسال یک پاسخ