کرونا در سرازیری ابتلا و مرگ

به گزارش عصر آزادی آنلاین، کرونا در آذربایجانشرقی در موج چهارمش به سرازیری افتاده است و روز به روز بر سرعت‌اش افزوده می شود، به گونه ای که به گفته کارشناسان درمان و بهداشت، در صورت تداوم بی توجهی مردم به رعایت دقیق و فراگیر دستورالعمل های بهداشتی، بیم ورود به موج پنجم نیز می‌رود.

آذربایجان شرقی از نظر شیوع ویروس کرونا در وضعیت بدی به سر می برد، به گونه ای که بنا بر اعلام دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تعداد بستری های کرونا در استان در زمان حاضر شاهد افزایش حدود چهار برابری نسبت به روزهای اول سال جاری است.

مسوولان نظام سلامت آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه موارد جدید ابتلا به کووید ۱۹ در استان نیز سیر صعودی دارد، می گویند اگر سهل انگاری و عادی انگاری بیماری ادامه یابد، در روزهای آینده با وضعیت به مراتب وحشتناک تری مواجه خواهیم بود و هر روز شماری از عزیزان مان را از دست خواهیم داد.

در شرایطی که آمار مبتلا به کرونا در آذربایجان شرقی در روزهای نخست شیوع این ویروس در کشورمان، امیدوارکننده بود و همه از فرهنگ بالای مردم این خطه در رفتارهای جمعی سخن می گفتند، صعودی شدن منحنی رشد ابتلا به بیماری در ماه های بعد، غلط بودن این انگاره را اثبات کرد و  نشان داد که  عده زیادی از مردم هنوز مرگبار بودن ابتلا به کرونا را باور نکرده اند.

نگرانی از افزایش شمار مبتلایان به کرونا به ویژه زمانی بیشتر شد که در اوج هشدارهای وزارت بهداشت و رسانه های جمعی درباره ضرورت ماندن در خانه و اجتناب از حضور در اماکن شلوغ و پرتردد، در بازار تبریز شیرینی پخش شد و عده ای بی توجه به میهمانی ویروس کرونا در اجتماعات، برای گرفتن یک عدد شیرینی از سر و کول هم بالا رفتند؛ انتشار فیلم این اتفاق در فضای مجازی، نگرانی مسوولان از رشد تصاعدی ابتلا به کرونا در روزهای پیش رو را دوچندان کرد؛ این دغدغه در روزهای بعدی در قالب رشد ۵۰ درصدی آمار مبتلایان خود را نشان داد.

با این وجود، با اعمال طرح هوشمند محدودیت های کرونایی از ابتدای آذر ماه پارسال، شیب ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا در آذربایجان شرقی با سرعت چشمگیری کاهش یافت، به گونه ای که تعداد بستری های یکهزار و ۷۰۰ نفری و فوتی های روزانه ۷۰۰ نفری به ترتیب به ۴۰۰ نفر و یکی دو نفر در روزهای پایانی پارسال رسید.

با این وجود، با اعمال طرح هوشمند محدودیت های کرونایی از ابتدای آذر ماه پارسال، شیب ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا در آذربایجان شرقی با سرعت چشمگیری کاهش یافت، به گونه ای که تعداد بستری های یکهزار و ۷۰۰ نفری و فوتی های روزانه ۷۰۰ نفری به ترتیب به ۴۰۰ نفر و یکی دو نفر در روزهای پایانی پارسال رسید.

اما تعطیلات نوروز و آزادی تردد مسافران نوروزی به آذربایجان شرقی به رغم هشدارها و نگرانی مقام های ارشد استانی از یک سو و سهل انگاری و عادی انگاری مردم خود استان از سوی دیگر، منحنی رشد شمار مبتلایان، بستری ها و فوتی ها را در دو هفته اخیر بار دیگر مثبت کرد، به گونه ای که اکنون تعدادی بستری ها از ۴۰۰ نفر اوایل سال به یک هزار و ۶۰۰ نفر و تعدادی فوتی های روزانه نیز از یکی دو نفر به ۲۰ نفر افزایش یافته است.

در تبیین دامنه خطر شیوع کرونا در آذربایجان شرقی، اشاره به این نکته خالی از لطف نیست که بنا بر اعلام فرخ جلالی، مدیرعامل سازمان آرامستان های شهرداری تبریز، از مجموع ۹ هزار متوفای دفن شده در آرامستان های تبریز و حومه در ۱۰ ماهه پارسال، چهار هزار نفر، معادل ۴۰ درصد، را فوتی های کرونا تشکیل می دادند.

 

رنگ کرونایی ۸۰ درصد شهرستان های آذربایجان شرقی قرمز است

رنگ کرونایی ۱۷ شهرستان آذربایجان‌شرقی قرمز است

جانشین ستاد استانی مقابله کرونا در آذربایجان‌شرقی اعلام کرد: در زمان حاضر ۱۷ شهرستان استان در وضعیت قرمز و چهار شهرستان باقیمانده نیز در وضعیت نارنجی قرار دارند.

علیار راستگو با اشاره به افزایش تعداد مبتلایان و فوتی‌های کرونا در آذربایجان شرقی در هفته های اخیر، خواستار اهتمام و همکاری هرچه بیشتر برای مدیریت و مقابله با این بیماری شد.

وی خواستار توجه بیشتر مسئولان امر به اجرای دقیق طرح مدیریت هوشمند محدودیت‌های کرونایی شد و گفت: تمامی فرمانداران موظف هستند که محدودیت‌های متناسب با هر یک از وضعیت‌ها را در شهرستان خود اجرا کنند.

راستگو با تاکید بر لزوم فعال شدن هرچه بیشتر کمیته‌های ستاد استانی مقابله با کرونا، افزود: با توجه به افزایش آمار مبتلایان و فوتی‌های کرونا در آذربایجان شرقی، کمیته نظارت با جدیت بیشتری به وظایف خود عمل و گزارش عملکرد هفتگی ارائه کند.

وی همچنین خواستار رعایت مصوبه دورکاری در ادارات استان شد و گفت: در تمامی سازمان‌ها، دستگاه‌ها و ادارات دولتی شهرهای قرمز، باید صرفا یک سوم کارکنان در محل کار خود حضور یابند و با متخلفان در این زمینه برخورد می‌شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی با قدردانی از همراهی و مشارکت اصناف در تعطیلی مغازه‌های خود و همکاری با ستاد استانی مقابله با کرونا، تاکید کرد: سلامت مردم، هدف اصلی و خط قرمز ما در شرایط کنونی است و با هر موضوعی که امنیت اجتماعی و سلامت شهروندان را به مخاطره بیندازد برخورد می‌کنیم.

راستگو همچنین خواستار دقت در واکسیناسیون گروه‌های هدف و جلوگیری از سوءاستفاده های احتمالی در این خصوص شد.

وی با اشاره به فعالیت مخفیانه برخی قهوه‌خانه‌ها در تبریز، گفت: سرو قلیان در شرایط عادی، خلاف قانون است و با توجه به وضعیت قرمز کرونایی، نیروی انتظامی و اتاق اصناف باید با متخلفان برخورد کرده و اجازه فعالیت صادر نکنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز گفت: متاسفانه آمار روزانه به شدت در حال افزایش است و در روزهای آتی، شاهد روزهای بسیار سختی در تبریز و سایر شهرهای استان خواهیم بود.

محمدحسین صومی با اشاره به آغاز هفته سلامت، افزود: از تمامی مردم خواهش می کنم که به مدت یک هفته، یک بار دیگر شعار “در خانه بمانیم” را عملی کنند.

وی تاکید کرد: اعمال محدودیت‌های شدید ۲ هفته‌ای در استان همچون محدودیت‌های اخیر در تاکستان و قزوین، یکی از پیشنهادهای جدی ما به مسئولان است که می تواند نقش بسیار موثری در کاهش تعداد ابتلا و مرگ بیماران داشته باشد.

نمایی از یک بیمار بدحال کرونایی در زیر دستگاه تنفس مکانیکی

آمار بستری‌های کرونایی در آذربایجان‌شرقی رکورد زد

در همین حال معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز از ثبت رکوردی جدید در تعداد بستری بیماران کرونایی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی آذربایجان شرقی خبر داد.

دکتر روزبه رجایی افزود: تعداد بیماران کرونایی بستری در مراکز درمانی استان به یکهزار و ۶۰۰ نفر رسیده است که بالاترین میزان از زمان همه گیری کرونا از اسفند سال ۹۸ محسوب می شود.

وی افزود: هر روز بر تعداد بیماران مراجعه کننده و بستری های کرونایی استان افزوده می شود و یک پنجم مجموع بستری های کرونایی، معادل حدود ۳۰۰ نفر، بدحال بوده و در بخش های «آی.سی.یو» بستری هستند.

وی اظهار کرد: تقریبا هر روز بیش از ۳۰۰ بیمار کرونایی مراجعه کننده به اورژانس ها را داریم که منجر به بستری می شوند و تعداد کل مراجعین به بیمارستان ها و مراکز درمانی استان به دلیل ابتلا به کووید ۱۹ بیش از این تعداد است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز ادامه داد: هر روز جلسات متعددی در بیمارستان ها و دانشگاه علوم پزشکی برای افزایش ظرفیت تخت های بستری مبتلایان به کووید ۱۹ برگزار می کنیم.

وی گفت: برای ارایه خدمات به مبتلایان به ویروس کرونا ناگزیر از کاستن از تعداد تخت های سایر بخش های بیمارستانی هستیم تا ظرفیت هایی جدیدی ایجاد کنیم.

تصویری از تکمیل ظرفیت بخش بیماران کرونایی در آذربایجان شرقی

ظرفیت بیمارستان‌های آذربایجان‌شرقی پر است

مدیر گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی تبریز اعلام کرد که ظرفیت همه بیمارستان‌های آذربایجان شرقی در پیک چهارم کرونا پر شده است.

دکتر سیمین خیاط زاده اظهار کرد: مردم شیوع ویروس منحوس کرونا را جدی نگرفته اند و میزان رعایت فاصله گذاری اجتماعی و زدن ماسک در مناطق مختلف استان کاهش چشمگیری یافته است.

وی اضافه کرد: مراجعات به بیمارستان ها و مراکز درمانی آذربایجان شرقی به دلیل ابتلا به کرونا زیاد است و شمار بیماران کرونایی بدحال در استان روز به روز افزایش پیدا می کند.

خیاط زاده خاطرنشان کرد: متاسفانه رنگ کرونایی اکثر شهرستان های ما قرمز است و عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده نکردن از ماسک در شهرها به چشم می زند.

وی گفت: به رغم تاکیدات ما مردم هنوز خطرات پیش رو را به خوبی درک نمی کنند، در حالی که ما در سربالایی همه گیری و پیک چهارم کرونا هستیم و هنوز به قله نرسیده ایم.

وی اضافه کرد: وقتی می گوییم به قله بیماری نرسیده ایم، یعنی اینکه آمار فوتی های روزانه ۴۰۰ نفری در صورت بی توجهی مردم عزیز باز هم افزایش خواهد یافت.

مدیر گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی تبریز افزود: از مردم عزیز استدعا داریم به هیچ وجه دورهمی ها و ولیه ها و افطاری ها در ماه مبارک رمضان برگزار نشود، زیرا حاضران مجبورند ماسک های خود را در این گونه محیط ها بردارند و بیشترین درصد ابتلا هم می تواند در این فضاها اتفاق بیفتد.

وی هشدار داد: افرادی که واکسن کرونا دریافت کرده اند، فکر نکنند با یک دُز واکسن به آن سطح ایمنی رسیده اند که در برابر ویروس کرونا ایمنی کامل داشته باشند.

تصویر هوایی از دفن متوفیان کرونا در وادی رحمت تبریز

ترافیک فوتی ها کرونا و روزهای دشوار کارکنان وادی رحمت تبریز

مدیرعامل آرامستان های شهرداری تبریز نیز با اشاره به ترافیک فوتی ها در وادی رحمت تبریز از شهروندان خواست که به نکات بهداشتی مورد تاکید کارکنان وادی رحمت با دقت کامل توجه و آنها را رعایت کنند.

فرخ جلالی با انتقاد از اینکه به رغم تذکر حضوری کارکنان و ماموران وادی رحمت به بازماندگان فوتی های کرونا، آنان نسبت به پخش حلوا و خرما در این محل اقدام می کنند، گفت: اگر شهروندان دستورالعمل های بهداشتی را رعایت نکنند، ما ناگزیر از اعمال محدودیت های بیشتر خواهیم بود.

وی با اشاره به تغسیل و دفن رورانه حدود ۷۰ فوتی در وادی رحمت تبریز و فشار کاری زیادی بر کارکنان این مجموعه ادامه داد: بخش چشمگیری از این فوتی ها مربوط به کرونایی هاست.

جلالی با بیان اینکه کارگران وادی رحمت تبریز روزانه سه تا چهار هزار عدد ماسک از زمین جمع آوری می کنند، ادامه داد: بی توجهی به رعایت دستورالعمل های بهداشتی ما را ناچار می کند که ورود خودروها و افراد به محوطه وادی رحمت را در روزهای آینده محدودتر کنیم.

مدیرعامل آرامستان های شهرداری تبریز اظهار کرد: برای رعایت دستورالعمل های بهداشتی، در زمان حاضر از خانواده متوفیان کرونایی و غیر کرونایی تعهد کتبی می گیریم که بیشتر از ۱۰ نفر در مراسم تدفین حضور نداشته باشند.

منبع / ایرنا

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.