افتتاح سایت پسماند ۵۴۰ میلیون تومانی بیمارستان الزهرا(س)

به گزارش عصرآزادی آنلاین به نقل از ایرنا رییس مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) تبریز روز دوشنبه در این مراسم گفت: عملیات ایجاد این سایت در زمینی به وسعت ۱۲۰ مترمربع از اسفند ماه سال گذشته آغاز شد و با کار شبانه روزی بیست و ششم خرداد به بهره برداری رسید.

مریم واعظی، با بیان اینکه اتوکلاو این سایت با ظرفیت یک هزار لیتر، اتوماتیک و دارای خردکن مجزا است، افزود: دستگاه‌های مورد استفاده در این سایت با بالاترین استاندارد برای حدود ۶۰۰ تن پسماند تولید شده در بیمارستان الزهرا (س) طراحی شده است.

مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س) تبریز با قدمت حدود ۴۸ ساله دارای حدود ۲۱۴ تخت فعال و ۳۵۷ تخت مصوب بوده در زمینه ارائه خدمات تشخیصی، پیشگیری و درمان فعالیت می‌کند و این خدمات در سطوح بالا و مختص حوزه زنان، نوزادان و کودکان زیر ۶ سال است.

سالانه بیش از ۱۵ هزار نفر در این بیمارستان بستری می شوند و متوسط بستری در این مرکز درمانی روزانه حدود ۳۶ مورد بوده و در هر نوبت کاری به ۲۳۰ نفر خدمات ارایه می شود.

در مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) در طول ۲۴ ساعت حدود ۵۰۰ کیلو پسماند اعم از پسماند عفونی، عادی و تیز و برنده تولید می‌شود.

تولید حدود ۱۶ تن انواع پسماندهای پزشکی در بیمارستان‌های کلانشهر تبریز

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی نیز در این آیین از تولید حدود ۱۶ تن انواع پسماندهای پزشکی در بیمارستان‌های کلانشهر تبریز خبر داد و گفت: تفکیک این پسماندها نشان می‌دهد که ۸۰ درصد آن‌ها در اندازه پسماندهای عادی و ۱۵ درصد هم در اشل پسماندهای عفونی قرار می‌گیرند و بیشتر نگرانی ما هم در این زمینه است.

حمید قاسمی، اظهار کرد: در حال حاضر بحران و چالش‌های زیست محیطی در کل دنیا زیاد بوده و راهکارهایی برای مقابله این بحران‌ها در حال انجام بوده و کشور ما نیز از این بحران‌ها مبری نیست.

وی افزود: قبل از سال ۹۲ شاید ۳۰ تا ۴۰ درصد بیمارستان‌های استان کارهایی را در زمینه مدیریت پسماند انجام داده و برخی هم دستگاهی برای مدیریت پسماندهای پزشکی نداشتند.

وی گفت: مراحل مدیریت پسماند نزدیک به ۵۰ بیمارستان دولتی و خصوصی در استان تقریبا تکمیل شده است و همکاران ما در محیط زیست بر این موضوع نظارت می‌کنند.

قاسمی خاطرنشان کرد: در زمینه مدیریت پسماندهای بیمارستانی در بین استان‌های کشور زبانزد هستیم و در بحث کرونا هم کارها و هماهنگی‌های خوبی انجام شد و با هماهنگی‌های لازم با دادستانی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز و مرکز بهداشت استان، محیط زیست پایش‌های مستمر خوشبختانه در این زمینه هم مشکلی ایجاد نشد.

قاسمی با اشاره به راه اندازی سه شرکت خصوصی برای نظارت در زمینه مدیریت پسماند کلینیک‌ها، آزمایشگاه‌ها و مطب‌ها با تلاش همکاران دانشگاه علوم پزشکی، اداره کل حفاظت محیط زیست و عوامل  کار گروه پسماند، اظهار کرد: باید نظارت بیشتری داشته باشیم، یک سری از آزمایشگاه‌ها و مطب‌ها که تولید پسماند داشتند، مدیریت و شناسایی شده و چند درصدشان مدیریت شده و درصدی کمی هم که باقی ماند با مساعدت و کمک و سازمان نظام پزشکی و بخش خصوص مدیریت کنیم.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.