حسین محمدی: یک هزار لیتر در ثانیه از آب شرب شهر کرج صرف فضای سبز می شود/ راه اندازی پنج تصفیه خانه

به گزارش عصر آزادی آنلاین، رئیس کمیسیون محیط زیست و سلامت شورای شهر کرج گفت: با وجود محدودیت منابع آبی، یک هزار لیتر در ثانیه از آب های با کیفیت و شرب شهر کرج صرف فضاهای سبز می شود. حسین محمدی در نهمین هفته از شنبه های جهادی در آیین بهره برداری از تصفیه خانه مهرویلا اظهارداشت: این میزان آب مصرفی برای فضای سبز برابر نیاز جمعیت ۵۰۰ هزار نفر است و این یک چالش اساسی است که باید برای آن چاره اندیشی کرد.
این مسئول در شورای اسلامی شهر کرج افزود: تصفیه خانه مهرویلا یکی از پروژه های ارزشمند و تولد یافته مصوبه دولت در راستای توسعه پایدار شهری در سال ۹۴ برای کلانشهرها است بر اساس این مصوبه شهرداری ها مکلف شده اند که ۲۰درصد آب مصرفی در شهرها را با پساب شهری جایگزین کنند.
رئیس کمیسیون محیط زیست شورای شهر کرج با اشاره به توافقی که در سال ۹۵ میان شهردار وقت کرج و مدیرعامل آن زمان شرکت آبفای البرز صورت گرفت، افزود: بر طبق این توافق مقرر شد که روزانه بالغ بر۱۲۰ لیتر بر ثانیه و معادل حدود ۱۵ تا ۲۰درصد آب مورد نیاز فضای سبز از محل پساب ها و تصفیه آن تامین شود، امید است حداقل ۵۰درصد از رقم این توافق در شورای پنجم شهر کرج محقق شود.
محمدی عنوان کرد: در کرج نزدیک به ۸۰ درصد آب آشامیدنی از منابع آبی زیرزمینی است، هر سال کیفیت این منابع کاهش می یابد و سالانه یک تا دو متر چاه های آبی ما افت دارد.
وی با اشاره به اینکه 80 درصد آب مورد نیاز این کلانشهر از چاه های زیرزمینی تامین می شود تاکید کرد: در طی سال های ۹۷ و ۹۸ به ترتیب بالغ بر سه و ۱۰ میلیارد تومان بودجه معادل احداث دو تصفیه خانه و ۵ تصفیه خانه در شورای شهر کرج مصوب شد که این رقم در سال جاری به ۱۰ میلیارد تومان در سال جاری به ۵ میلیارد تومان رسید، انتظار داریم که با توجه به بودجه های تخصیص داده شده بالغ بر ۵ تصفیه خانه جدید در شهر کرج احداث و بهره برداری شود‌.
عضو شورای اسلامی شهر کرج با بیان اینکه میانگین بارندگی در جهان حدود یکهزار میلیمتر و در ایران ۲۵۰ میلیمتر است، یادآور شد: متوسط بارندگی در ایران‌ یک چهارم متوسط جهانی است اما تبخیر در کشورمان چهار برابر میانگین جهانی است.
رئیس کمیسیون محیط زیست شورای شهر کرج عنوان کرد: محدودیت منابع آب در ایران یک شانزدهم جهان و مصرف آب در ایران دو برابر میانگین مصرف جهانی است، به عبارتی یک سی و دوم میانگین آب جهانی آب قابل دستری در ایران داریم.
وی توضیح داد: در کشورمان ۵۰ درصد از فاضلاب پساب تولیدی بدون تصفیه وارد محیط می شود و از طرفی ۷۰درصد منابع آبی کشور را در بخش کشاورزی از دست می دهیم و بخش عمده آن از منابع آبی زیرزمینی تامین می شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.